Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:58
Τοπικά

Άρρηκτοι δεσμοί του Βόλου με την ελληνική κοινότητα του Ροστόβ






Συναντήσεις τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ είχαν κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής τους Τα μέλη της αποστολής της δημοτικής αρχής Βόλου στην ρωσική πόλη. Η βολιώτικη αντιπροσωπεία και αιρετός δήμαρχος Βόλου κ.Αχ. Μπέος επισκέφθηκαν την ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου και συνομίλησαν με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π.Γενάδιο για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα και το έργο της στην τοπική εκκλησία.

Η ανέγερση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε το 2011 και άρχισε να λειτουργεί τα Χριστούγεννα του 2014. Οικονομικά τον ναό τον υποστηρίζει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης ενώ όλα τα υλικά κατασκευής και του διάκοσμου της εκκλησίας προέρχονται από την Ελλάδα. Μάλιστα το κεντρικό τέμπλο του ναού είναι κατασκευασμένο στο Άγιο Όρος . Να σημειωθεί πως οι λειτουργίες κατά το ήμισυ γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b21

Αμέσως μετά τα μέλη της Βολιώτικης αποστολής βρέθηκαν στο ελληνικό σχολείο όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας και τους ξενάγησαν στους χώρους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας. Στο ελληνικό σχολείο του Ροστόβ γίνονται και μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών και ελληνικής μουσικής . Ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα και η χορωδία της ελληνικής κοινότητας έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους και βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς. Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας εξέφρασαν την συγκίνηση τους για τους άρρκητκους δεσμούς, την σταθερή και στενή σχέση μεταξύ των δύο πόλεων, που μετρούν 60 χρόνια.

Καταλυτική η σύγκριση

Στο μεταξύ τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου σχολιάζοντας τον τεχνητό θόρυβο που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί από συγκεκριμένες ομάδες της αντιπολίτευσης και τα γνωστά δημοσιογραφικά κέντρα που τις υπηρετούν, σχετικά με το κόστος του τακξιδιού σημείωναν με έμφαση ότι η αντίστοιχη αποστολή στο Ροστόβ, το 2011, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, με πέντε άτομα, κόστισε στο Δήμο, 5.750 ευρώ. Η φετινή αποστολή που μόλις ολοκληρώθηκε, αποτελούμενη από 15 άτομα κόστισε, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, μόλις 4.500 ευρώ! Και βέβαια η σύγκριση μεταξύ των αποτελεσμάτων, σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό – επιχειρηματικό, πολιτιστικό και τουριστικό, που επιτεύχθηκαν είναι καταλυτική. Η φετινή αποστολή του Δήμου Βόλου μόνο για ταξίδι αναψυχής και τουρισμού δεν πήγε και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη.

%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b22