Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:51
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο – Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας






Τρεις τραυματίες, μεταξύ τους μια γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο – Λαφαζάνης: Τα ΜΑΤ χτυπούσαν άγρια – Χαρακτήρισε Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα σαν πολιτικούς εγκληματίες – Κατήγγειλε κύκλωμα συμβολαιογράφων ότι ληστεύουν λαϊκές κατοικίες

Άγρια επεισόδια δημιουργήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος «Δεν πληρώνω», και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας που χτύπησαν τους διαμαρτυρόμενους με γκλομπς.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι αστυνομικοί που είναι παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας να χτυπούν άγρια τους διαδηλωτές ακόμη και όταν είχαν πέσει κάτω. «Σας παρακαλούμε, σταματήστε» ακούγεται να φωνάζει μια γυναίκα προς τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο. Στο τέλος της προβολής εμφανίζεται μια γυναίκα, σωριασμένη στο πεζοδρόμιο, να μην κινείται και να μην αντιδρά ακόμη κι όταν της προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ:

Η γυναίκα που ήταν σωριασμένη στο πεζοδρόμιο ονομάζεται Δέσποινα Θανοπούλου, είναι 60 ετών και αυτή την ώρα βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κακώσεις στα ισχία από τα χτυπήματα των αστυνομικών, αλλά και αναπνευστικά προβλήματα και η κατάστασή της είναι επιβαρυμένη αφού στο παρελθόν είχε υποστεί έμφραγμα.

Οι τρεις διαδηλωτές που τραυματίστηκαν είναι ο Άκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας από την Λαϊκή Ενότητα και η Δέσποινα Θανοπούλου από το κίνημα «Δεν πληρώνω», η οποία είχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο αφού προηγουμένως είχε δεχθεί άγριο ξύλο στα πόδια από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Εμφανώς ταραγμένος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τους κυρίους Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα «πολιτικούς εγκληματίες». «Αυτοί δίνουν τις εντολές στον αρχιπραξικοπηματία Ρούσκα (σσ. εννοεί τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων) για να ληστεύει λαϊκές περιουσίες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Η τραυματίας Δήμητρα Θανοπούλου έχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο.

Η τραυματίας, μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω» μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.

Ανάμεσα στα σπρωξίματα, έπεσαν πάνω στον κλοιό και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Στην οδό Καποδιστρίου έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε την τραυματία στο Λαϊκό νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μετά τη ρίψη των χημικών οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν.

Νωρίτερα, επικράτησε ξανά ένταση όταν ένας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι.

Στη συνέχεια κατέβηκε η σύζυγός του, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένοικο και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μπλόκα και από το ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν μπει στη στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του γραφείου και είναι αντιμέτωπα με άνδρες των ΥΜΕΤ.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν, μεταξύ άλλων, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και  «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού του βιός». Στη συνέχεια αποχώρησαν με κατεύθυνση άλλο συμβολαιογραφείο.

Ένας από τους τραυματίες έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές ένιωσαν δυσφορία λόγω της χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας που επιχείρησαν να συνοδεύσουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μέσα στο συμβολαιογραφικό γραφείο.

ΠΗΓΗ: protothmea.gr