Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:21
Τοπικά

Άγρια καταδίωξη τα ξημερώματα στη Στυλίδα για σύλληψη ανήλικων δραπετών από Βόλο






Ανθρωποκυνηγητό σημειώθηκε τα ξημερώματα στην εθνική οδό αλλά και μέσα στη Στυλίδα από τους αστυνομικούς που καταδίωκαν δύο νεαρούς που είχαν δραπετεύσει από το ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου.

Οι δύο νεαροί μαζί με τέσσερις ακόμη συγκρατούμενούς τους δραπέτευσαν τα ξημερώματα από το ίδρυμα. Όταν η απουσία τους έγινε αντιληπτή, οι αστυνομικοί του Βόλου άρχισαν εκτεταμένες έρευνες, σύμφωνα με το lamiastar.gr.

Οι δύο από τους δραπέτες προσπάθησαν αρχικά να κλέψουν ένα μηχανάκι, ωστόσο τους κατάλαβαν και στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν, σταμάτησαν ένα ταξί, έβγαλαν με τη βία την οδηγό από μέσα και κινήθηκαν στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς τη Λαμία.

Το ταξί καταδιώκονταν από τους αστυνομικούς, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας. Δυνάμεις από τη Φθιώτιδα έσπευσαν στην περιοχή. Το ταξί εντοπίστηκε από την Α΄ ΟΠΚΕ και η καταδίωξη συνεχίστηκε πλέον στη Φθιώτιδα.

Οι νεαροί στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν μπήκαν μέσα στη Στυλίδα, ωστόσο χτύπησαν το αυτοκίνητό τους πάνω σε πεζοδρόμιο.

Εκείνη τη στιγμή εγκατέλειψαν το ταξί και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όπως να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Από τις έρευνες πάντως προσήγαγαν έναν άντρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής στη χώρα.

Δημ. Φιλίππου «Κάτι πρέπει να γίνει με το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου»
Σε δηλώσεις του σ Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών οδηγών Ταξί Δημ. Φιλίππου, αποκάλυψε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Πλατεία Τσιγάντε. Οι δύο από τους έξι που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει ένα μηχανάκι, τοποθέτησαν το δίκυκλο μπροστά από το ταξί, πέταξαν έξω από το όχημα την οδηγό, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο, ίσα που πρόλαβε να πάρει το κινητό της. Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία που έδρασε άμεσα και ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό των δραστών. Ο κ. Φιλίππου εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα περιστατικά διαφυγής από το Ίδρυμα τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.