Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 09:35
Τοπικά

Άγρια αποδοκιμασία σε Νατάσσα και τα κυβερνητικά δεκανίκια από τους συμβασιούχους






Με άγριες αποδοκιμασίες τόσο προς τη Νατάσσα Οικονόμου, όσο και προς τα δεκανίκια της κυβέρνησης στο δημοτικό συμβούλιο (Αποστολάκη, Κοκκινάκη κλπ) υποδέχθηκαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου την αρνητική στάση τους να συνυπογράψουν το ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους για να μην απολυθούν και να διασφαλίσουν τον ούτως ή άλλως πενιχρό μισθό για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Και ήταν ιδιαίτερα προκλητική η αποστροφή στην τοποθέτηση Αποστολάκη που θυμήθηκε ότι και ο ίδιος είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ θυμηδία προκάλεσε η αντίδραση της Νατάσσας Οικονόμου που αρνήθηκε να ψηφίσει γιατί σε αυτό αναφερόταν ότι ως έσχατη αντίδραση ο Δήμος θα έκλεινε, σε μια γενικότερη πάντως απόφαση της ΚΕΔΕ.

Τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία και από την μείζονα μειοψηφία (Μ. Πατσιαντά) και την β ελάσσονα μειοψηφία (Μιχ. Μιτζικός)

Στην έναρξη της συζήτησης ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων Χρήστος Σκούρας, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και υπογράμμισε ότι σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, το πρόβλημα αφορά 170 συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 88 απασχολούνται στον Δήμο Βόλου. Ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων Χρήστος Σκούρας τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν μπει σε μεγάλες περιπέτειες ζωής και γι’ αυτό αποφάσισαν να μην προχωρήσουν το Σαββατοκύριακο σε καταλήψεις των αμαξοστασίων καθώς ανέμεναν να δουν αντιδράσεις. Ο ίδιος ζήτησε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μοριοδότηση για όλους. «Όσοι έτρεξαν να πουν ότι είμαστε συνδικαλιστές έχουν μαύρα μεσάνυχτα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκούρας.

Η Εύη Καρυδάκη από τον Σύλλογο Εργαζομένων ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση απ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. «Σας θέλουμε εμπράκτως στο πλευρό μας. Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλων μας. Η πόλη θα βρωμίσει όχι γιατί οι εργαζόμενοι δεν είναι σωστοί αλλά γιατί απολύονται», είπε.

Ο Μ. Πατσιαντάς τόνισε ότι οποιαδήποτε σιωπή στο θέμα αυτό, θα ήταν συνενοχή και υπογράμμισε την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να συνταχθεί με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής ρύθμισης που προτείνει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ο Θ. Θεοδώρου, τέλος, επισήμανε ότι οι συμβασιούχοι έχουν την ηθική στήριξη της δημοτικής αρχής και ότι ο Δήμος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του και η πόλη να είναι καθαρή.