Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 19:18
ΜαγνησίαΤοπικά

«Άγονη» η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες






«Να τρέξουν οι διαδικασίες αλλά και να πιέσουν όλοι οι φορείς της πόλης προκειμένου να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκώς η Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες». Αυτό ζήτησε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας (18.02).

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, μέχρι στιγμής καμία εταιρεία δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δρομολογήσει φέτος πλοίο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες.

«Φέτος η έναρξη της σεζόν συμπίπτει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές και αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση» είπε ο Σπύρος Πέγκας και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαίο όλοι οι παραγωγικοί φορείς να πιέσουμε προκειμένου να υπάρξει μόνιμη σύνδεση της πόλης με τα νησιά των Σποράδων».

Η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε ακτοπλοϊκώς έπειτα από παύση έξι ετών με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο- συνεχίστηκαν το 2017 και το 2018. Μόνο το 2017 περίπου 70.000 επιβάτες μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στα τρία νησιά των Σποράδων.

Πηγή: Έθνος