Τοπικά

• Ανάξιοι της εμπιστοσύνης οι έξι: Πρώτα το κόμμα, μετά η πόλη – Μουλάς – Χαυτούρας: Αφήστε τις ανοησίες

Ανάξιοι και ανίκανοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι Βολιώτες και τους ψήφισαν ως δημοτικούς συμβούλους, οι έξι «ανεξάρτητοι», κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται σαν πιόνια του κόμματος, απεμπολώντας τα συμφέροντα της πόλης και του λαού Σήμερα με νέα ανακοίνωσή τους προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανό αποκλεισμό του Νοσοκομείου Βόλου από το ΕΣΠΑ για την Υγεία, μετερχόμενοι τα γνωστά φληναφήματα, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που χαρακτηρίζουν τον ανύπαρκτο πολιτικό τους λόγο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των κ. Γ. Μουλά και Ν. Χαυτούρα που τους κάλεσαν «να αφήσουν τις ανοησίες οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι και να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα του Νοσοκομείου Βόλου»

Η δήλωση Μουλά – Χαυτούρα

ΜΟΥΛΑΣΟι έξι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη, Γιάννης Μολοχίδης μίλησαν για το Νοσοκομείο Βόλου και την Υγεία σαν πιόνια, που εξυπηρετούν τις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Όπως συνηθίζουν και στο Δημοτικό Συμβούλιο, άσχετοι και εμπαθείς, επανέλαβαν τους εαυτούς τους, λέγοντας ένα κάρο ανοησίες για το θέμα των προτεινόμενων δράσεων ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο.

Οι δικές μας θέσεις εδράζονται στο υπ’ αριθμό 636/6-4-2016 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ), το οποίο δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, το οποίο ουδείς αμφισβήτησε ή αμφισβητεί. Στις προτεινόμενες δράσεις δεν υπάρχει καμία που να αφορά το Νοσοκομείο Βόλου.

Το σημερινό λιβελλογράφημα των παραπάνω κυρίων σκοπό έχει να δημιουργήσει σύγχυση στο κοινό και προπαντός να αποκοιμίσει τους βολιώτες. Από την άλλη πλευρά δεν μπορέσαν να αντισταθούν στον πειρασμό να μας στολίσουν με ύβρεις και αήθεις χαρακτηρισμούς, δείχνοντας την κενότητα της προσωπικής και πολιτικής τους υπόστασης.

Άλλωστε, αυτά τα αγλαΐσματα της αριστεράς στο Βόλο, με τους κολοσσιαίους αγώνες τους, εμφανιζόμενοι σαν να είναι σύγχρονοι Τσε Γκεβάρα, έχουν καταντήσει η Πέμπτη Φάλαγγα της Τρόικας και το αποδεικνύουν αυτό με την στάση τους στο θέμα του Νοσοκομείου και Υγείας γενικότερα.

Αντί να διαστρεβλώνουν τα θέματα της Υγείας, ας δούνε σε τι χάλι βρίσκεται αυτή σήμερα. Οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες σε ελεεινό επίπεδο, με το ΠΕΔΥ σχεδόν ανύπαρκτο, το Νοσοκομείο με τις ελλείψεις του, για τις οποίες οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι περί άλλων τυρβάζουν, και ο λαός που δεν θα έχει που να πάει, ελλείψει χρημάτων, να μένει αβοήθητος.

Που είναι οι ευαισθησίες τους; Που είναι οι δήθεν φιλολαϊκές θέσεις τους; Πουθενά! Έχουν μετατραπεί σε Κουϊσλινγκ της Αριστεράς στο Βόλο.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το Νοσοκομείο Βόλου τους καλούμε να συμμετάσχουν, χωρίς κόμπλεξ, στην ανθρώπινη αλυσίδα που θα δημιουργηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25-5-2016 στο Νοσοκομείο Βόλου ώστε όλοι να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και της κοινωνίας μας.

Οι ανεξάρτητοι: Όταν ο αντιπολιτευτικός οίστρος αγκαλιάζει την φαιδρότητα

Για την υπόθεση με το Νοσοκομείο του Βόλου και τα δημοσιεύματα ότι είναι αποκλεισμένο από τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, απάντησαν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στον Γ. Μουλά και στον Ν. Χαυτούρα. Όπως ισχυρίζονται σε ανακοίνωσή τους,δεν υπάρχει αποκλεισμό για το Νοσοκομείο Βόλου,  από το νέο ΕΣΠΑ θα αφαιρεθούν τα ποσά που εκκρεμούν για τα έργα «γέφυρα» που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο πρώτο πρόγραμμα και το ποσό που απομένει θα μοιραστεί στους Νομούς της Θεσσαλίας.
Η ανακοίνωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων:

«Εντύπωση και απορία δημιουργεί, η συνεχιζόμενη σπαρακτική αγωνία των γκουρού της υγείας στην περιοχή μας για το νοσοκομείο. Αφού παραπλάνησαν όλη την πόλη με το δήθεν έγγραφο για το ΕΣΠΑ, αφού δεν άκουσαν, γιατί βρίσκονταν σε αγωνιστικό παραλήρημα , τις τοποθετήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν, μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο, αφού αγνοούν πλήρως τις θέσεις τοπικών βουλευτών, αλλά και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, συνεχίζουν την εμμονική τους τακτική που φλερτάρει πλέον με την γραφικότητα.
Θα προσπαθήσουμε, για άλλη μια φορά να εξηγήσουμε στον Κύριο Μουλά και στον κύριο Χαυτούρα, πως έχουν τα πράγματα, ελπίζοντας ότι το γραπτό κείμενο θα τους δώσει τον χρόνο να κατανοήσουν κάποιες έννοιες, γιατί στις συνθήκες αρένας που αρέσκονται να δημιουργούν στο ΔΣ του Βόλου, δεν μπορεί καν να ακουστεί κανένας λογικός συνειρμός.
Μιλάμε για δύο περιόδους ΕΣΠΑ για την υγεία στην Θεσσαλία, την προηγούμενη 2007 – 2013 και την νέα 2014 – 2020. Την πρώτη περίοδο το νοσοκομείο Βόλου απορρόφησε το σύνολο σχεδόν του προγράμματος, κάπου 2,5 εκατομμύρια Ευρώ, εντάσσοντας μέσα όλα τα ώριμα έργα, προς τιμήν των ανθρώπων που βοήθησαν για αυτό. Έτσι το νοσοκομείο απέκτησε τον νέο αξονικό τομογράφο και αρκετό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Από το πρώτο ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώθηκε το ΚΥ Σκιάθου. Ανάμεσα από το πρώτο και το δεύτερο δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα γέφυρα, με χρηματοδότηση από το δεύτερο, για να ολοκληρωθούν έργα από το πρώτο που δεν είχαν τελειώσει, αλλά είχαν ενταχθεί. Αυτό ήταν και το φοβερό χαρτί που διέρρευσε από το Υπουργείο Υγείας, που δημοσιεύτηκε σε καθημερινή τοπική εφημερίδα και ως επαναστατικό «μπαϊράκι» παραπληροφορεί όλη την τοπική κοινωνία ακόμη. Σε αυτό το πρόγραμμα γέφυρα υπάρχει μόνο το ΚΥ Σκιάθου για την Μαγνησία, γιατί ήταν και το μόνο ενταγμένο έργο που δεν είχε ολοκληρωθεί.
Το νέο ΕΣΠΑ είναι ύψους 6 εκατομμυρίων που αν αφαιρεθούν τα ποσά , που είναι για το πρόγραμμα γέφυρα, τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στους νομούς της Θεσσαλίας. Ερχόμαστε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Εδώ για το νοσοκομείο, έχουν προταθεί πολλά και αναγκαία προγράμματα, με αξιοθαύμαστους φακέλους, μιλάμε για αιμοδυναμικό εργαστήριο, μαγνητικό τομογράφο, συσκευές τεχνητού νεφρού, ψηφιακό χειρουργείο και αλλά. Είναι προφανές ότι, όσο και άριστους φάκελους να έχουμε υπόβαλλε, λόγω περιορισμένου ποσού θα εναχθούν κάποια και όλος ο αγώνας μας πρέπει να επικεντρωθεί, στο να ενταχθούν τα περισσότερο δυνατά. Οι φάκελοι βρίσκονται αυτήν στιγμή στο υπουργείο Υγείας και πραγματικά κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται με πάθος να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για την Μαγνησία, μια και οι πληροφορίες μας είναι ότι η απόφαση για όλα αυτά θα παρθεί σύντομα.
Αυτό ήταν περίπου και το περιεχόμενο της τοποθέτησης μας στο ΔΣ της Δευτέρας, αρκετά πολύπλοκο για να κατανοηθεί, εν μέσω ιαχών και βρυχηθμών που είναι πλέον η ηχητική κάλυψη των δημοτικών συμβουλίων του Βόλου. Ωστόσο με την λογική της ενδυνάμωσης της καλλίτερης διεκδίκησης για την πόλη μας υπερψηφίσαμε το ψήφισμα στο ΔΣ για το νοσοκομείο. Από την συνέχεια που δόθηκε και ακόμη δίνεται από τους διάφορους Ρομπέν της υγείας, στη πόλη, συνειδητοποιήσαμε ότι τίποτα δεν κατάλαβαν, γιατί μάλλον δεν θέλουν να νοήσουν την πραγματικότητα, όποτε τους αφιερώνουμε και τον τίτλο αυτό του κειμένου.
Κλείνοντας θα υπενθυμίσουμε στους Βολιώτες ότι η υγεία στο σύνολο της διαλύθηκε από τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης συστηματικά, όσο και να κάνουν ότι το ξεχνούν κάποιοι υπερώριμοι αγωνιστές και ότι κάποιοι άλλοι προσπαθούν να την ξαναστήσουν στα πόδια της. Η υγεία είναι το πλέον ανθρώπινο αγαθό, της οφείλουμε συνέργια και συστράτευση δυνάμεων και όχι γελοίες αντιπολιτευτικές τακτικές.
Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί σύμβουλοι
Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου
Ιάσων Αποστολάκης
Κώστας Γαργάλας
Ματθαίος Δραμητινός
Φωτεινή Κοκκινάκη
Γιάννης Μολοχίδης».