ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός 13χρονου προσφυγόπουλου σε hot spot – Στον εισαγγελέα Αφγανός

Στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου κρατείται ένας 29χρονος Αφγανός, που κατηγορείται ότι βίασε έναν ανήλικο ομοεθνή του, ηλικίας 13 ετών, στο hot spot της ΒΙΑΛ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χίου και του απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ζήτησε και πήρε προθεσμία 48 ωρών για να ετοιμάσει την απολογία του και επέστρεψε στα κρατητήρια. Ο βιασμός του ανήλικου παιδιού, καταγγέλθηκε από τους γονείς του, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, (15 Απριλίου 2016) και ο δράστης συνελήφθη.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΠ »ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη Χίο, ενώ επί του παρόντος κρατείται φρουρούμενος στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου». Η αστυνομική Διεύθυνση Χίου προς το παρόν κρατάει χαμηλούς τόνους κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

«Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίσαμε άμεσα και πράξαμε όσα ορίζει ο νόμος. Αυτή τη στιγμή προέχει να προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου προκειμένου το κέντρο να αποσυμφορηθεί και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί», ανέφερε αστυνομικό στέλεχος, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, που βρίσκονται πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες…

 

»Εθελόντρια» πιάστηκε με χασίς

 

Όλες οι υπηρεσίες σχεδόν μαζεύτηκαν το πρωί στο Soli cafe, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους πάσης φύσεως, από τη στατικότατα του κτιρίου, την υγιεινή στους χώρους του και γενικότερα τις συνθήκες που επικρατούν καθώς και τη δραστηριότητα των «φιλοξενούμενων του». Ύστερα από μήνυση που κατέθεσε γείτονας, για περίεργες δράσεις και δραστηριότητες, δόθηκε εντολή από την εισαγγελέα να πραγματοποιηθεί αυτοψία στον χώρο. Έτσι με τη συνοδεία της Αστυνομίας, οι υπηρεσίες μπήκαν στους χώρους του Soli Cafe και πραγματοποίησαν ελέγχους…

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο χώρο βρίσκονταν πέντε άτομα, 2 πρόσφυγες και 3 εθελοντές. Στην κατοχή της Eλληνίδας βρέθηκαν 3 γραμμάρια χασίς και αμέσως οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της. Από τις υπηρεσίες θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία και μετά τις εκθέσεις που θα παραδώσουν στην εισαγγελέα , θα αποφασιστεί και το μέλλον του Soli Cafe.

 

Πηγή: politischios.gr