Φωνασκούντες πήγαν, μουγγοί έφυγαν και πανηγυρίζουν τη…νίκη! Τελικά τα σκουπίδια…βλάπτουν!

Νοέμβριος 15th, 2017 | by admin
Φωνασκούντες πήγαν, μουγγοί έφυγαν και πανηγυρίζουν τη…νίκη! Τελικά τα σκουπίδια…βλάπτουν!
Παραπολιτικά
0

Τελικά η ενασχόληση και μόνο με τα σκουπίδια πρέπει να είναι βλαβερή και σε αυτό η επιτροπή πολιτών ένα δίκιο το έχει. Πήγαν που λέτε οι διασώστες του πλανήτη, απαίτησαν τσαμπουκαλίδκα να διακοπεί το δημοτικό συμβούλιο και να μιλήσουν αυτοί και τελικά το μόνο που εισέπραξαν ήταν δυο ποινικές διώξεις σε βάρος των αρχηγών τους! Και φυσικά δεν μίλησαν. Πως το ερμηνεύουν;

Επιτροπή ενάντια στην καύση σκουπιδιών: «Η δημοτική αρχή υποχώρησε μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και πίεση» είναι το τίτλος της εφημερίδα της «βραβευμένης» οπότε αντιλαμβάνεστε… όσο για την ειδική συνεδρίαση αυτή θα γίνει υποχρεωτικά, βάσει του Κώδικα, αφού το ζήτησαν 17 σύμβουλοι της μειοψηφίας και όχι γιατί η πλειοψηφία φοβήθηκε μη τη μαλώσει ο Λημνιός ή ο Μπαξεβανόπουλος!

 

Μη μου πείτε ότι δεν σας θυμίζουν το περίφημο « θα μας δείρουν, θα μας ξαναδείρουν, θα ιδρώσουν, θα πάθουν πνευμονία, θα πεθάνουν και μετά θα τους τσακίσουμε»;

Αλλά πάλι μπαίνουν δυο ερωτήματα: Πρώτον: Γιατί δεν υπέβαλαν από την αρχή  το αίτημα να τελειώνουμε. Μήπως το μόνο που ήθελαν ήταν η προσωπική δημοσιότητα, μέσω του μπάχαλου που προκάλεσαν;

Και δεύτερο: Το θέμα θα έρθει σε ειδική συνεδρίαση. Τα υπόλοιπα, για το πώς θα εξελιχθεί, στη…φαντασία σας…

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για την ιστορία ιδού και η πλήρης ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κατάφερε να θέσει το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προηγήθηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας όπου η ομάδα πλειοψηφίας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να συζητήσει το θέμα, βάζοντας εικονικά εμπόδια, αποχωρώντας από την αίθουσα συνεδρίασης, μέχρι και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του Δημαρχείου.

Οι άδικες μηνύσεις όμως του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά κατά των μελών της επιτροπής αγώνα Μάρκου Βαξεβανόπουλου και Στέλιου Λημνιού και η αυτόφωρη σύλληψη και προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου είναι κάτι το οποίο δυνάμωσε τη φωνή της επιτροπής και ξύπνησε τα δημοκρατικά ένστικτα των πολιτών. Είναι πράξεις που θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου Βόλου.

Στο εξ αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης πάνω από 180 πολίτες παρευρέθησαν και δήλωσαν ότι θέλουν να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα της καύσης σκουπιδιών και γενικά της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης το αίτημα υποβλήθηκε και από 17 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και πίεση η Δημοτική Αρχή υποχώρησε και πλέον το θέμα θα ζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες και να προτείνουμε το όραμά μας για ανακύκλωση, επανάχρηση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες την Πέμπτη 16-11-2017 20:00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να οργανωθεί και να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων που θα αποκλείει κάθε είδους καύση σκουπιδιών. Ας είμαστε όλοι παρόντες.