Τοπικά

Φυλλάδια της Τροχαίας θα διανεμηθούν τη Δευτέρα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.
Στο Βόλο θα γίνει διανομή φυλλαδίων σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και συγκεκριμένα στα 12Ο Δημοτικό Σχολείο (Κύπρου & Γ. Δήμου), 1ο Δημοτικό Σχολείο (Βασσάνη & Γ. Καρτάλη) και 1ο & 2ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας (έναντι τέως Δημαρχείου Ν. Ιωνίας).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.