Τοπικά

Φανατισμένη ομάδα κατέλυσε τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ήθελαν ετσιθελικά να επιβάλλουν την ατζέντα τους

Την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βόλου προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων, λίγων δεκάδων, πολιτών, με επικεφαλής τους γνωστούς από ανάλογες δράσεις Λημνιό, Φραγκιαδάκη, Γαλανόπουλο και πάντα με την προτροπή, ενδεχομένως και την καθοδήγηση των πολιτικών τέκνων της Ζωής (Πατσιαντά, Κλημόπουλο) να διακόψουν με κραυγές, ύβρεις και δημιουργώντας ένα μπάχαλο, τη συνεδρίαση του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, επιμένοντας να επιβάλλουν ετσιθελικά την ατζέντα των θεμάτων σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή κάποιος από αυτούς έφτασε στο σημείο να κατεβάσει τους διακόπτες του ρεύματος και να διακοπεί για αρκετή ώρα η ηλεκτροδότηση του Δημαρχείου.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Δήμου καταγράφονται συνοπτικά τα όσα διαδραματίστηκαν και συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά σε αυτή την πόλη μια ολιγάριθμη ομάδα πολιτών, αποτελούμενη από τους γνωστούς για τις επιδιώξεις τους χαρακτηριστικούς τύπους, προσπάθησε να διαταράξει τη δημοκρατική νομιμότητα και με προπηλακισμούς, ύβρεις και με την αδιανόητη ενέργεια να κλείσει τους διακόπτες για την ηλεκτροδότηση του Δημαρχείου πέτυχε να διακόψει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018, μεταξύ δε αυτών και δέκα μελέτες κορυφαίων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ που πρόκειται να αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης. Τούτων δοθέντων αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα γιατί προέβησαν σε αυτές τις αχαρακτήριστες και αντιδημοκρατικές ενέργειες και βέβαια ποιοι τους καθοδήγησαν σε αυτές.

Ως Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνουμε τους πολίτες που ζητούν επιτέλους να δουν την πόλη μας να αναπτύσσεται και να παίρνει τη θέση που της αξίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη, ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τραμπουκισμούς και εκβιασμούς και θα προχωρήσουμε αποφασιστικά. Φασίζουσες συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλλουν ετσιθελικά τα ετερόκλητα και εν πολλοίς ιδιοτελή και ευτελή συμφέροντα αυτών των ομάδων κρούσης δεν μας πτοούν και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ευπρέπειας να περάσουν.