Τοπικά

«Τύχη βουνό» είχε γυναίκα από τον Αλμυρό – Πως γλίτωσε από την επιθέση στην Πόλη

«Τύχη, μόνο τύχη», μας λέει η Δήμητρα Μπαράτση, μπορεί να περιγράψει τον εφιάλτη που γλίτωσε η ίδια και όσοι επέβαιναν στην τελευταία πτήση της Aegean, από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, χθες Τρίτη βράδυ.

Η Αλμυριώτισσα ηθοποιός και επιχειρηματίας Δήμητρα Μπαράτση, βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Τουρκία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Ο προγραμματισμένος χρόνος επιστροφής της από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, ήταν το μεσημέρι της Τρίτης. Για λόγους που οφείλονταν σε καθυστέρηση άλλης εταιρίας, έχασε την μεσημεριανή πτήση της Aegean και παρέμεινε επιπλέον 12 ώρες στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να ακυρώσει τα εισιτήριά της και να εκδόσει νέα. Τελικώς, από… τύχη και μόνο, νευριασμένη, αποφάσισε να παραιτηθεί της προσπάθειας της ακύρωσης των εισιτηρίων και απλώς να πάρει την επόμενη πτήση…. Χαρακτηριστικά μας μεταφέρει: «Ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν νωρίτερα γινόταν, δεν έβρισκα κανέναν να συννενοηθώ σε άλλη γλώσσα από τα Τούρκικα, ήθελα να φύγω… Αγνόησα τα πληρωμένα εισιτήρια και έβγαλα νέα. Το αεροπλάνο που επιβιβάστηκα απογειώθηκε στις 9:30 και μετά την απογείωση έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Εμείς δεν καταλάβαμε κάτι παρά μόνο, όταν προσγειωθήκαμε στην Ελλάδα, μας υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και μας ενημέρωσαν. Συγγενείς και φίλοι δεν γνώριζαν αν προλάβαμε να επιβιβαστούμε ή αν είμασταν ανάμεσα στους αγνοούμενους και νεκρούς… Η Aegean δημοσίευσε εγκαίρως σχετικό δελτίο τύπου, ότι η προγραμματισμένη πτήση των 9:30 πραγματοποιήθηκε κανονικά. Σοκαριστήκαμε από την είδηση του μακελειού στο Ατατούρκ… Γλιτώσαμε για μόλις πέντε λεπτά. Βλέπουμε τις φωτογραφίες με τους τραυματίες και τους νεκρούς και συνειδητοποιούμε ότι στεκόμασταν εκεί πριν λίγες ώρες. Είμασταν τυχεροί… Συνέβαλε μόνο η τύχη !!!! υγεια και τύχη σε όλους !!!!»

Ευχόμαστε ποτέ να μη συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και στη φίλη Δήμητρα να είναι πάντα τυχερή και δημιουργική όπως την ξέρουμε!

*** Η Δήμητρα Μπαράτση ζει και εργάζεται στη Λάρισα, είναι ιδιοκτήτρια στο καφενείο «η ΓΗ» και συχνά εργάζεται και στον Αλμυρό μέσα από τη διοργάνωση παιδικών πάρτυ, ενώ δεν έλλειψε ποτέ από τις θεατρικές σκηνές.

 

Πηγή: almyros.gr