Κόσμος

Τρόμος στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου μετά από έκρηξη στον κινητήρα (photos)

Ένα αεροσκάφος της Southwest Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από τη Νέα Ορλεάνη στο Ορλάντο αναγκάστηκε σε προσγείωση, όταν ένας από τους κινητήρες εξερράγη, καθώς αυτό βρισκόταν στον αέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας δυνατός θόρυβος έκρηξης ακούστηκε και οι επιβάτες είδαν με τρόμο από τα παράθυρα τους μέρη του αριστερού κινητήρα να αποκολλιούνται ενώ αμέσως το αεροπλάνο άρχισε να ταλαντεύεται και οι αναπνευστικές μάσκες έπεσαν μπροστά από τα κεφάλια των επιβατών.

 

Φωτογραφία: Homo_WanKenobi/Twitter

 

Πολλοί από τους επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν και να κλαίνε, αλλά κανείς από τους 99 επιβάτες και το 5μελες πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

Φωτογραφία: Aviation Source/Twitter

 

Η πτήση της Southwest, με αριθμό 3472, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Πενσακόλα, όπου και προσγειώθηκε, καθώς ο κυβερνήτης έστειλε αμέσως σήμα έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Φωτογραφία: Homo_WanKenobi/Twitter

 

Έρευνα διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές για τα αίτια του ατυχήματος, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737.

Πηγή: iefimerida.gr