Κόσμος

Τραγικό: Έκοψαν το ρεύμα και την άφησαν να πεθάνει στο ασανσέρ – Τη βρήκαν 30 μέρες μετά

Οι εργάτες ενός συνεργείου συντήρησης ανελκυστήρων στην πόλη Ξιαν της Κίνας τέθηκαν υπό κράτηση πρόσφατα από τις τοπικές αρχές επειδή παρέλειψαν να ελέγξουν εάν ήταν κανείς στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου εργάζονταν στις 30 Ιανουαρίου, προτού κόψουν το ρεύμα.

Τραγική συνέπεια αυτής τους της παράλειψης ήταν ο θάνατος μιας 43χρονης γυναίκας, η οποία εγκλωβίστηκε μέσα στον ανελκυστήρα και δυστυχώς πέθανε αβοήθητη, αφού ήταν η μοναδική ένοικος της πολυκατοικίας και κανείς δεν άκουσε τις απεγνωσμένες κραυγές της για βοήθεια.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των αρχών, το συνεργείο είχε επισκεφθεί την πολυκατοικία στις 30 Ιανουαρίου, έπειτα από παράπονα που είχαν δεχθεί για δυσλειτουργία του ανελκυστήρα. Οι εργάτες αποφάσισαν να κόψουν το ρεύμα στο ασανσέρ και να επιστρέψουν για να το επισκευάσουν στα τέλη Φλεβάρη, ωστόσο πριν το κάνουν αυτό δεν φρόντισαν να βεβαιωθούν ότι ήταν άδειο.

Όταν επέστρεψαν στην πολυκατοικία μετά από ένα μήνα, ανακάλυψαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας σε αποσύνθεση μέσα στον ανελκυστήρα, συμπληρώνει η ανακοίνωση των αρχών.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δολοφονίας και εκτιμά ότι ο θάνατος της 43χρονης ήταν αποτέλεσμα της βιασύνης και της ανικανότητας των μελών του συνεργείου, εις βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.