Θεσσαλία

Τρίκαλα: Το κλειστό της Μπάρας μετατρέπεται σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Σε άτυπο «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» μετατρέπεται το Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας, μετά από οδηγία που έφτασε από τη γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων.

Το Κλειστό της Μπάρας θα παρέχει προσωρινή φιλοξενία στους εκατοντάδες πρόσφυγες που αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή τις επόμενες ώρες και μέρες, σε μία προσπάθεια να τους παρασχεθούν στέγη και τα βασικά αγαθά, όπως νερό, φαγητό, χώροι για την ατομική τους υγιεινή κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες από το Δήμο Τρικκαίων για την υποδοχή των πρώτων «κυμάτων» προσφύγων, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος εθελοντισμού του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππας, απευθύνει έκκληση στους Τρικαλινούς να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Το τηλέφωνο του δικτύου εθελοντών Τρικάλων είναι το 2431073169 και βρίσκεται στο τέρμα της Στρατηγού Σαράφη, στο ύψος του Μαιευτηρίου.

Πάντως ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνει ότι «απλώς θα φιλοξενήσουμε οικογένειες με παιδιά μέχρι να προωθηθούν πιο πάνω. Αν η κατάσταση οξυνθεί περαιτέρω τις επόμενες μέρες, τότε  το Κράτος πρέπει να δώσει λύση, αφού το κλειστό φιλοξενεί δεκάδες συλλόγους».

Πηγή: www.trikalavoice.gr