Αθλητικά

Τζόκοβιτς: «Μου ζήτησαν να στήσω ματς»

Το BBC αποκαλύπτει πως σε μία έρευνα το 2007 περιλαμβάνονται ευρήματα για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνες τένις, ενώ τρεις από τους ύποπτους αγώνες πραγματοποιήθηκαν για το τουρνουά του Γουίμπλεντον με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αναφέρει πως τον προσέγγισαν για στημένο ματς.

Ο Σέρβος τενίστας αποκάλυψε πως το 2006 κάποιος τον προσέγγισε για να στήσει ματς προσφέροντας του 200.000 ευρώ, όμως, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως αυτό θα ήταν έγκλημα για το τένις.
Από τον Τζόκοβιτς ζητήθηκε να χάσει στον πρώτο γύρο στην Αγία Πετρούπολη και προτίμησε να μη συμμετάσχει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία. Για μένα είναι πράξη αντιαθλητική, ένα έγκλημα στο άθλημα, ειλικρινά. Δεν το στηρίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτό σε κανένα άθλημα, ειδικά στο τένις. Ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να εμπλακώ σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως, το απορρίψαμε απευθείας. Ούτε καν έφθασε σε εμένα, ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Δυστυχώς υπήρχαν εκείνες τις ημέρες φήμες, συζητήσεις, άνθρωποι που περιτριγύριζαν. Εξετάστηκαν. Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια με τον Νικολάι Νταβιντένκο και τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο», είπε ο Σέρβος.