Τοπικά

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας: Πρόταση -σφαγείο για το ασφαλιστικό

Ως πρόταση –σφαγείο, χαρακτηρίζεται από τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, που δόθηκε στη δημοσιότητα, σημειώνοντας παράλληλα πως περιέχει ακριβώς τα αναμενόμενα, δηλαδή:
-Σφαγιασμός παλαιών και νέων συνταξιούχων,
-Νέα μείωση των Επικουρικών,
-Επαναπροσδιορισμός όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων προεξοφλώντας νέες μειώσεις (στο τέλος θα χάσουμε τον αριθμό των μειώσεων) με τη μέθοδο της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης,
-Την κατάργηση και με νόμο της 13ης – 14ης σύνταξης (τελειωτικό θάψιμο),
κατάργηση του ΕΚΑΣ σε δυο χρόνια (κι όποιος αντέχει),
-Ενοποίηση των κύριων ταμείων με προοπτική εξίσωσης των συντάξεων προς τα κάτω.

Από τον Σύλλογο, απευθύνεται επίσης προς «όλα τα Σωματεία της περιοχής να βγουν στους δρόμους, με πικέτες, ντουντούκες, έντυπο υλικό, Γεν. Συνελεύσεις κ.α. για να ενημερώσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους το τι περιμένει όλες τις λαϊκές οικογένειες, τις νέες και παλιές γενιές για τα ψίχουλα που τους πετούν για να ζήσουν.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να απαντήσουν με επικεφαλής τα Σωματεία τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις κόντρα σε μέτρα που παίρνουν από τον φτωχοποιημένο λαό για να τα δώσουν στην «αγία οικογένεια» των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων, των μεγαλοεργοδότων και όλων αυτών που αποτελούν το μεγάλο κεφάλαιο».

«Όλοι στο δρόμο την ημέρα κατάθεσης του νομοσχέδιου στη Βουλή! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.