ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο 4,875% η απόδοση του νέου ομολόγου στις πρώτες ώρες ανοίγματος των προσφορών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λονδίνο, τις οποίες μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών, η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,875%.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες Goldman Sachs, BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.
Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός επιτοκίου κάτω του 4,95%, που ήταν το επιτόκιο στο ομόλογο Σαμαρά το 2014.

Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος εκτός από το επιτόκιο, το οποίο θα διαμορφωθεί, είναι η υπερκάλυψη του στόχου αλλά και η συμμετοχή τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων επενδυτών στο ομόλογο.

Πηγή: iefimerida.gr