Τοπικά

Στο Τμήμα 82χρονος για παράνομο πάγκο φρούτων στη λαϊκή!

Ενας 82χρονος προσήχθη χθες το πρωί επειδή πουλούσε φρούτα, από πάγκο που είχε στήσει παράνομα στη λαϊκή αγορά οπωροκηπευτικών στη Ν. Ιωνία. Ο 82χρονος προσήχθη μαζί με τρεις ακόμη πλανόδιους που επίσης δραστηριοποιούνταν παράνομα στη λαϊκή. Ανάμεσά τους και ένας 72χρονος.

Οι προσαγωγές έγιναν μετά από συντονισμένη επιχείρηση ελέγχου σε συνεργασία του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο πάταξης του παράνομου υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Συνολικά έγιναν τέσσερις προσαγωγές ατόμων που είχαν στήσει πάγκους χωρίς να έχουν την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια και πουλούσαν την πραμάτεια τους.

Ανάμεσα στους τέσσερις προσαχθέντες ένας 82χρονος που είχε πιάσει… πόστο στη λαϊκή της Πέμπτης της Ν. Ιωνίας, η οποία γίνεται στην οδό Κυρίλλου. Φρούτα πουλούσε ο ηλικιωμένος έμπορος, ο οποίος προσήχθη για άσκηση παράνομου υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου. Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ, ενώ τα φρούτα που είχαν απομείνει στον πάγκο του κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

Δεν ήταν ο μοναδικός. Προσήχθη και ένας 72χρονος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν σε θέση που κατείχε νόμιμα άλλος πλανόδιος. Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τα προϊόντα που πουλούσε.

Οι άλλες δύο συλλήψεις αφορούν σε έναν 40χρονο που επίσης πουλούσε φρούτα χωρίς να έχει άδεια στη λαϊκή, καθώς και σε έναν 41χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε στήσει στον πάγκο του σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τη λαϊκή. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 200 και 500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα προϊόντα τους κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.