Τοπικά

Στο Σέσκλο η 3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στο Σέσκλο με 70-80 αναβάτες να παίρνουν μέρος από την Ξάνθη έως και την Ανδραβίδα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και παρέλαση αλόγων με τους ιππείς στην παραλία του Βόλου, στην οποία παίρνουν μέρος και άμαξες.
Την πανελλήνια συνάντηση διοργανώνουν ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Βόλου «Οι Κένταυροι» με το Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου.

Η συνάντηση των αλόγων θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαΐου στο γήπεδο του Σέσκλου. Το Σάββατο θα γίνει η πορεία ελεύθερης ιππασίας στο Σέσκλο 12 χιλιομέτρων μέχρι το εξωκλήσι του Αη-Γιάννη και επιστροφή. Το μεσημέρι ξεκούραση στο Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου της Μαρίας Σπυροπούλου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ΚΙΣ θα γίνει επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας και διάφορα αγωνίσματα με τους φίλους ιππείς, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του Σέσκλου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Μαΐου στις 12 μ. θα γίνει η εκκίνηση της παρέλασης από το εκθεσιακό κέντρο στον Πεδίον του Άρεως. Ακολουθώντας τη διαδρομή Σέκερη, Αλμυρού και Πυράσσου άμαξες, άλογα και ιππείς θα βρεθούν στην παραλία με το θέαμα να συνεχίζεται με την παρουσίαση των ιππέων και των αμαξών του Βόλου μπροστά στο λιμάνι. Στη συνέχεια η πορεία είναι από τις οδούς Κ. Καρτάλη, Ιάσονος, Φιλελλήνων, Δημητριάδος, Λαμπράκη και επιστροφή στην αφετηρία.