Κόσμος

Στο κελί πέρασε τη νύχτα το «αφεντικό» της Samsung -Στον εισαγγελέα με χειροπέδες και δεμένος με σχοινί

Με χειροπέδες στο χέρι και δεμένος με ένα λευκό σχοινί μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου ο Τζέι Γ. Λι, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε ρόλο στο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει οδηγήσει στην απόφαση για αποπομπή της προέδρου της Νότιας Κορέας.

Ο Λι, επικεφαλής της Samsung Group και γόνος μίας εκ των πλουσιότερων οικογενειών στον κόσμο, πέρασε τη νύχτα του σε ένα μικρό κελί, έπειτα από τη σύλληψή του την Παρασκευή.

Το πρωί του Σαββάτου ο 48χρονος- με καθαρή αξία 6,2 δισ. δολάρια- μεταφέρθηκε στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα φορώντας σκούρο κοστούμι, αλλά όχι γραβάτα, και τον συνόδευαν αστυνομικοί, περιγράφει το Reuters.

Ο Λι κατηγορείται ότι δωροδόκησε στενό φίλο της προέδρου, για να εξασφαλίσει την εύνοια της κυβέρνησης, σχετικά με τη διαδοχή ηγεσίας στον όμιλο. Η εισαγγελία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα του απαγγείλει κατηγορίες που περιλαμβάνουν δωροδοκία, υπεξαίρεση, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και ψευδορκία.

Αν και η κράτησή του δεν αναμένεται να πλήξει την καθημερινή λειτουργία της Samsung, ειδικοί ανέφεραν στο Reuters ότι μπορεί να εμποδίσει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων στον μεγαλύτερο όμιλο της Νότιας Κορέας. Η Samsung διέρχεται φάση αναδιάρθρωσης για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να αναλάβει τον έλεγχο ο Λι, μετά από την καρδιακή προσβολή που υπέστη ο πατέρας του το 2014.

Πηγή: iefimerida.gr