Τοπικά

Στο Βόλο σήμερα ο Παν. Λαφαζάνης

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κ. Παν. Λαφαζάνης προκειμένου να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Ωρα 12.30 : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στα Γραφεία της ΛΑΕ Μαγνησίας στον Βόλο (Ιωλκού 6, Β” Οροφος)

Ωρα 17.30 : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕΜ και συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και σωματεία.

Ωρα 19.00 : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ με θέμα την «πρόταση της ΛΑΕ για την έξοδο από την κρίση και τη σωτηρία από τα μνημόνια».

«Η επίσκεψη συμπίπτει με μια περίοδο, κατά την οποία με ταχείς ρυθμούς η  νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  προωθεί το σκληρότερο  για τα λαϊκά στρώματα 3ο μνημόνιο, ακολουθώντας τηνπολιτική και τις τακτικές των παλαιών μνημονιακών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από  τους πρόθυμους μνημονιακούς ΠΟΤΑΜΙ και Ε.Κ.. Ήδη ψηφίστηκε το πρώτο κύμα των προαπαιτούμενων που είναι και τα λιγότερο επώδυνα, παρόλα αυτά όμως, η αναταραχή στην κυβέρνηση και η δυσαρέσκεια στο λαό είναι σημαντική.Εξάλλου, ετοιμάζεται και θα κατατεθεί το δεύτερο κύμα μέτρων πολύ πιο επώδυνο, που περιλαμβάνει τις μεγάλες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό και γενικότερα στο ασφαλιστικό, την περικοπή των συντάξεων, τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών κ.ά.

Οι εξελίξεις αυτές τροφοδοτούν και θα τροφοδοτήσουν τη δυσαρέσκειά και την αγανάκτηση του λαού. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ριζοσπαστισμό ευρύτερων λαϊκών τμημάτων.

Σε τοπικό επίπεδο, οι απολύσεις στη ΒΙΣ, το λουκέτο στην Κόκα-Κόλα, οι απαιτήσεις της διοίκησης του ΙΜΑΝΤΑ για δραστικές μειώσεις στις αποδοχές των εργαζόμενων, οι εξελίξεις στη Χαλυβουργία, είναι μόνο κάποια από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα που επιχειρείται απέναντι στον κόσμο της εργασίας, τις κοινωνικές κατακτήσεις και το λαϊκό εισόδημα.

Σε ένα τέτοιο ζοφερό πολιτικό περιβάλλον, αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία η πολιτική πρόταση της ΛΑΕ για τη διέξοδο από την κρίση και τη σωτηρία της πατρίδας και του λαού της από τα Μνημόνια.

Αυτήν ακριβώς την πρόταση θα παρουσιάσει ο Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας σε μια κορυφαία πολιτική εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας στο Δημαρχείο του Βόλου, τη Δευτέρα 7/12 στις 7 το βράδυ.