Αθλητικά

Στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο: Προς παράταση η διακοπή, «ανοιχτό» και το Grexit

Από την στιγμή που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (όπως και Λάρισα, Ξάνθη) δεν υπέγραψαν την επιστολή προς τον Γιώργο Βασιλειάδη, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει… στον αέρα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να επιμένει στη διακοπή!

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν υπέγραψε, αλλά προέβη και σε επίθεση στον πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο αλλά και τον Βασίλη Γκαγκάτση. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν υπέγραψε τονίζοντας ότι θέλει να συζητήσει με τον υπουργό τους όρους του νέου πλαισίου των κανονισμών. Λάρισα και Ξάνθη βρίσκονται σε μια άλλη κατηγορία, καθώς είναι δυο ΠΑΕ που ναι μεν δεν υπέγραψαν αλλά εξέφρασαν παρατηρήσεις, τις οποίες έχουν εκφράσει και κατ’ ιδίαν στον υπουργό. Από το υπουργείο πιστεύουν ότι η λύση με αυτές τις δυο ομάδες θα βρεθεί, καθώς στο κείμενο Βασιλειάδη εκφράζεται ο σκελετός του πλαισίου ενώ τονίζεται πως οι όποιες βελτιώσεις (όπως αυτή που ζητάει η ΑΕΛ), είναι στο χέρι των ομάδων.

Η ΑΕΚ υπέγραψε αλλά τονίζοντας ότι οι προτάσεις που τέθηκαν «δεν αποτελούν αυτοτελή κανονισμό, αλλά την αφετηρία για να συζητήσουμε πιο αποτελεσματικές ποινές και όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα». Ενώ και από τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι υπέγραψαν, εκφράστηκε η άποψη του Γιώργο Σαββίδη προς τον υπουργό, ότι «Είστε γελασμένος αν νομίζετε πως αυτοί οι όροι θα δώσουν αξιοπιστία», ενώ παράλληλα από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ εκφράστηκε η θέση όσον αφορά το VAR, «να ξεκινήσει από την ΠΡΩΤΗ αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος όπως άλλωστε ήδη έχει εξαγγελθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και έχουμε ήδη αιτηθεί πρώτοι από όλους από πέρυσι».

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η του υπουργείου ήταν προετοιμασμένη για την περίπτωση που μια ομάδα δεν συναινούσε στις προτάσεις τις οποίες έχει εγκρίνει η FIFA, αλλά όχι στο ενδεχόμενο που προκύψει διαφωνία από περισσότερες ομάδες. Ο υφυπουργός θα επιμείνει στη διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι επειδή η FIFA έχει εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργού ότι αποφεύγεται το Grexit.

Η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA είναι μέχρι αύριο. Έτσι ενδέχεται η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία αφού λάβει το κείμενο που θα αποστείλει ο υπουργός, χωρίς τις υπογραφές όλων των ομάδων, να ανακοινώσει την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Τι σημαίνει αυτό;  Καμία Εθνική, οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας δεν θα μπορεί να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική μας να αποβληθεί από τις δύο επερχόμενες διοργανώσεις που έχει. Ούτε ένας σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League.

Πηγή: iefimerida.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com