Τοπικά

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Αρης Χερουβείμ αδερφός της Βολιώτισας ακτινολόγου – Για τυχόν παραλήψεις σ τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Υπόμνημα ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Άρη Χερουβείμ, ο οποίος έχασε μητέρα, αδελφή και τις δύο πεντάχρονες ανιψιές του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πρόκειται για την οικογένεια από την Αγριά που ξεκληρίστηκε στην πύρινη κόλαση, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Η ακτινολόγος – τεχνολόγος βρήκε φριχτό θάνατο μαζί με τα παιδιά και τη μητέρα της στο «μαρτυρικό» Μάτι. Ήταν η πρώτη μέρα που είχε πάει να πιάσει δουλειά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Όταν της ανακοίνωσαν την τρίμηνη μετακίνησή της από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, όπου υπηρετούσε, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας χάρηκε, διότι θα πρόσφερε τις υπηρεσίες της κοντά στο σπίτι της, αφού η οικογένειά της διέμενε στην περιοχή. Δεν πρόφτασε όμως. Η πύρινη κόλαση της έκοψε το νήμα της ζωής. Όπως στη ζωή, έτσι και στον θάνατο ταξίδεψαν στον ουρανό ως άγγελοι μαζί της, οι δύο δίδυμες κορούλες της, η Μαριλία και η Εβελίνα, στην τρυφερή ηλικία των τριών χρόνων. Ο Χάρος όμως… δεν σταμάτησε εκεί. Πήρε μαζί του και την 75χρονη μητέρα της Χρυσούλα Χερουβείμ, το γένος Κουκουσέλη, γέννημα – θρέμμα από την Αγριά του Βόλου. Τον φύλακα άγγελο της οικογένειας τα τελευταία χρόνια.

Ο Άρης Χερουβείμ, μέσω του δικηγόρου Βασίλη Ταουξή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα, με το υπόμνημά του ζητεί να λάβει γνώση σειράς εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, ώστε να συνδράμει στο έργο των εισαγγελικών αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές».

Αναλυτικότερα ζητεί τα εξής έγγραφα: πρακτικό απομαγνητοφώνησης καταγραφικού μηχανήματος ΕΣΚΕ Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), ιστορικό κίνησης (ψηφιακό αποτύπωμα) υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του ΠΣ, πόσα και ποια οχήματα Ανατολικής Αττικής πήγαν στην Κινέτα και πόσα παρέμειναν στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή του Νταού Πεντέλης, ιστορικό κίνησης των διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, διοικητή Αθηνών, υποδιοικητή Αθηνών, διοικητή Ανατολικής Αττικής, διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών και συνομιλία του χειριστή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην Ανατολική Αττική (με ποιόν και τι ώρα και το περιεχόμενο της συνομιλίας).

Ζητεί ακόμη: αντίγραφο σχεδίου αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών του 2018 από την Περιφερειακή διοίκηση της ΠΥ Αττικής, μνημόνιο ενεργειών για εκκένωση λόγω δασικής πυρκαγιάς από δήμους Ραφήνας και Ραφήνας – Πικερμίου, επιχειρησιακό σχέδιο για δασικές πυρκαγιές Ανατολικής Αττικής από την ΓΑΔΑ, από την πολιτική προστασία να ενημερώσει αν συγκλήθηκε το ΚΣΟΠ, πού, πότε, ποίες ώρες και από ποιους, αντίγραφο Πρακτικού ΣΟΠΠ και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για τα δάση από την Περιφέρεια Αττικής, αντίγραφα διαταγών για θέσεις επιφυλακής ΠΥ, αντίγραφο του καταγραφικού σώματος των εγκλωβισμένων στην παραλιακή μετώπη από το λιμεναρχείο Ραφήνας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τέλος να χορηγηθούν αντίγραφα βιβλίου συμβάντων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την κινητοποίηση όλων των θεσμικά εμπλεκόμενων-αρμοδίων σε Μάτι κλπ.

Βαρύ το πλήγμα στην Αγριά

Ο Βόλος και η Αγριά πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική τραγωδία του Ιουλίου. Θρήνησαν τον θάνατο της Βασιλικής Χερουβείμ το γένος Κουκουσέλη, των δύο δίδυμων κοριτσιών της και της μητέρας της Χρυσούλας από την Αγριά.

Ο αδερφός της Βασιλικής Χερουβείμ, Αρης, μέσω του ποινικολόγου Βασίλη Ταουξή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Με το υπόμνημά του ζητεί μία σειρά από έγγραφα, ώστε να συνδράμει στο έργο των Εισαγγελικών Αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές».

Αναλυτικότερα ζητά τα εξής:

1.Πρακτικό απομαγνητοφώνησης καταγραφικού μηχανήματος ΕΣΚΕ Πυροσβεστικού Σώματος.

2. Ιστορικό κίνησης (ψηφιακό αποτύπωμα) υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του ΠΣ (Πυροσβεστικού Σώματος).

3.Πόσα και ποια οχήματα Ανατολικής Αττικής πήγαν στην Κινέτα και πόσα παρέμειναν στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή του Νταού Πεντέλης.

4.Επίσης, ιστορικό κίνησης του διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

5.Ιστορικό κίνησης του διοικητή Αθηνών.

6.Ιστορικό κίνησης του υποδιοικητή Αθηνών.

7.Ιστορικό κίνησης του διοικητή Ανατολικής Αττικής.

8.Ιστορικό κίνησης του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης.

9.Ιστορικό κίνησης του διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

10. Συνομιλία του χειριστή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην Ανατολική Αττική (με ποιον και τι ώρα και το περιεχόμενο της συνομιλίας).

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ