Αθλητικά

Στα άκρα Κοντονής-FIFA: Πάμε για Grexit
Αδιέξοδο προέκυψε στις συζητήσεις του Σταύρου Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και όλα δείχνουν πως ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, με συνέπειες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, είναι προ των πυλών.

Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του μετά το πέρας της συνάντησης, καθώς η διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές θέτουν απαράβατο όρο την επανέναρξη και ολοκλήρωση του Κυπέλλου, κάτι που δεν δέχεται ο υφυπουργός.

«Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ματαίωση του Κυπέλλου που οδηγεί στο ποδοσφαιρικό Grexit.

«Δεν πήραμε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού για την επανεκκίνηση του κυπέλλου, ο κ. υπουργός θέτει κάποιους όρους για την εξυγίανση επιτροπών στην ΕΠΟ για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά για την εξυγίανση κάποιων επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά όχι να μπει αυτό ως όρος για την Επιτροπή Δεοντολογίας και κάποια άλλα θέματα. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου, ώστε να ξεκινήσει το κύπελλο, αυτή η επιθυμία όμως από ότι κατάλαβα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», ανέφερε.
«Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από την 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι σίγουρα πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως η FIFA θα μπορούσε να δει θετικά ένα συνολικό «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνοντας ΚΑΙ το πρωτάθλημα, αλλά θεωρεί άνευ λογικής και ουσίας τη διακοπή μόνο του κυπέλλου «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής και βίας. Αυτό είναι προτιμότερο. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε. Θα υπήρχε δικαιολογητικό αν διέκοπτε και το πρωτάθλημα. Έχει μία εβδομάδα τουλάχιστον διορία ο υφυπουργός για να αναθεωρήσει. Πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση θα είναι αρνητική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κυριότερος όρος από την πλευρά του υφυπουργού έχει να κάνει με την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ζητάει μία μορφή εξυγίανσης της όπως και κάποιων επιτροπών. Είμαστε διατεθειμένοι να το εξετάσουμε.», δήλωσε.

«Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για να μην τεθούν θέματα βίας. Θα μπορούσαν να γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή, εφόσον αποτελεί πρόβλημα η διαιτησία στην Ελλάδα. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».

Όσο για τις συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο; «Θα αποκλειστεί η Εθνική, και δεν θα συμμετέχουν οι ομάδες σε Τσάμπιονς και Europa Legue ούτε οι έλληνες αξιωματούχοι στις επιτροπές της FIFA και της UEFA, εξάλλου χάνει η Ελλάδα και μία ομάδα μία θέση από το Europa League».

 

Πηγή: sportfm.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com