Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:57
Θεσσαλία

Σπίρτζης από Τέμπη: Από το 2018 αναλογικά διόδια παντού

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά παρέστησαν στην άφιξη του μετροπόντικα στον σταθμό "Ανάληψη" με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της πρώτης σήραγγας της Βασικής Γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στα έργα που πραγματοποιούνται στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Τέμπη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός, μετά το τέλος της επίσκεψης του και της ενημέρωσης για την πορεία των έργων, δήλωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων, η οποία έχει ολοκληρωθεί, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια στο τέλος του Μαρτίου να έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

«Παρακολουθήσαμε τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων να έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται προσπάθεια και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και υπολειπόμενες εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν πως δόθηκαν περισσότερα χρήματα ως πριμ επιτάχυνσης, ώστε το έργο να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο, ο κ. υπουργός είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως η συμφωνία που έγινε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ πριμ επιτάχυνσης.

«Ζητήθηκαν 12 εκατομμύρια ευρώ για πριμ επιτάχυνσης. Όμως η συμφωνία που έχουμε κάνει δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ. Το έργο είχε προχωρήσει τόσο πολύ και δεν υπήρχε η ανάγκη να δοθεί πριμ επιτάχυνσης, παρά τις απαιτήσεις των εργοληπτών» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πριν αναχωρήσει για τα έργα της Σκοτίνας, ο κ. Σπίρτζης είχε σύσκεψη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό καθώς και με τους δημάρχους Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και Τεμπών Κώστα Κολλάτο.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων στα Τέμπη, αλλά και σε άλλα σημεία του αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εξήγησε πως θα γίνουν οι σταθμοί των διοδίων που είχαν προβλεφτεί στις αρχικές συμβάσεις, επισημαίνοντας βέβαια, πως στόχος του υπουργείου είναι «στις αρχές του 2018 να μην υπάρχουν πουθενά μετωπικά διόδια και να υπάρχει το αναλογικό σύστημα διοδίων».