Τοπικά

Σκόπελος – Αλόννησος: Επιτέλους ενισχύσεις – Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με ελικόπτερο

Ενισχύσεις θα φτάσουν αργά το απόγευμα στην Αλόννησο και στη Σκόπελο, κυρίως με μηχανήματα του Στρατού που θα συνδράμουν στον αποχιονισμό και τεχνικούς που μεταφέρουν υλικό ακόμη και στύλους, στην προσπάθεια που γίνεται να αποκατασταθούν οι ζημιές στο ηλεκτρικό.

Με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» που εκτελεί έκτακτο δρομολόγιο προς Αλόννησο, μεταφέρονται σε Σκόπελο και Αλόνννησο, οκτώ γκρέιντερ και JCB της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 111 Πτέρυγας Μάχης με τους χειριστές τους, για να συνδράμουν στην προσπάθεια αποχιονισμού των δρόμων στα δύο νησιά.

Επίσης στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ με όχημα που μεταφέρει στύλους και άλλο υλικό απαραίτητο για την αποκατάσταση των βλαβών, καθώς και ένα περιπολικό της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Άμυνας θα απεγκλωβίσει στη Σκόπελο , μια οικογένεια που μένει στην Αγία Παρασκευή. Η οικογένεια ενημέρωσε τον δήμο  πως ηλικιωμένο μέλος της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ περίθαλψη χρειάζεται και το μικρό παιδί. Ο δήμαρχος επικοινώνησε με το Υπουργείο και θα μεταφερθούν με ελικόπτερο.

Οι κάτοικοι των δύο νησιών βρίσκονται σε απόγνωση αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει και τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.
Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.
Από την πρωτοφανούς έντασης χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.
Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο.
Χθες αργά την νύχτα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες διάρκειας 6 ωρών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίσθηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι 25 περίπου ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής, αλλά ο δρόμος για τη Χώρα ήταν κλειστός.

 

Τα δρομολόγια

Στο μεταξύ από το Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το δρομολόγιο του «Πρωτεύς» αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί με απόπλου από την Αλόννησο στις 05.45, κατάπλου στο Βόλο στις 10.45, απόπλου στις 11.30 το πρωί με προορισμό και την Αλόννησο και επιστροφή στο λιμάνι του Βόλου στις 19.00.

Τέλος  σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου από την Αλόννησο το επιβατηγό υδροπτέρυγο «Ερατώ», που μετέφερε 15 επιβάτες. Το σκάφος δεν απέπλευσε ξανά το μεσημέρι για τα νησιά, λόγω της χαμηλής ορατότητας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις Σποράδες.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com