ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ: Ο πόλεμος συνεχίζεται αδιάκοπα – Μήνυση Αχ. Μπέου και προσφυγή ΔΕΥΑΜΒ κατά τράπεζας και εργολάβων

Στην υποβολή μήνυσης,και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, για απάτη και υπεξαίρεση και για τις ειδικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος κατά της Eurobank, με αφορμή τη νέα δέσμευση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στη συγκεκριμένη τράπεζα, ύψους 1,4 εκ. €.

Παράλληλα από την πλευρά της Επιχείρησης κατατέθηκε αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης. Στην αίτηση υπογραμμίζεται ότι η δέσμευση των χρημάτων είναι απαράδεκτη και παράνομη και υπογραμμίζεται η τεράστια αντίφαση στο κύριο επιχείρημα που διατύπωσε η ΕΡΓΗΛ και έκανε δεκτό το δικαστήριο, σύμφωνα με το οποίο η εργολαβική εταιρεία φοβάται μήπως χάσει τα χρήματά της, την ίδια ώρα που σε άλλα δικαστήρια υποστήριζε με έμφαση ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια απόλυτα επικερδής επιχείρηση.

Η εξέλιξη αυτή, εύλογα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που σε δήλωσή του εξέφρασε τον φόβο ότι οι εργολάβοι έχουν κάποιο φίλο δικαστικό λειτουργό εδώ στο Βόλο και ευελπιστούν ότι θα τους επιτρέψει να ληστέψουν τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ»

¨Ο κ. Αχ. Μπέος τόνισε ότι ενώ υπάρχουν δύο αποφάσεις που είναι δεσμευτικές, και που επειδή δέχονται ότι τόσο η μισθοδοσία, όσο και τα δημόσια έργα, που είναι για δημόσιο σκοπό, καθώς το νερό και η αποχέτευση είναι κορυφαίες ανάγκες για την λειτουργία της πόλης και βεβαίως για τη δημόσια υγεία, δεν μπορούν να δεσμευτούν, οδήγησαν σε έκδοση αποφάσεων που δικαιώνουν τη ΔΕΥΑΜΒ και έρχεται τώρα η ΕΡΓΗΛ και ζητά 1,4 εκ. € «γιατί έτσι είχανε μάθει».

Όπως τόνισε, δεν είναι μόνο η προσωρινή διαταγή κατά των διαθέσεων των απατεώνων τυχοδιωκτών εργολάβων, αλλά και η μήνυση που καταθέτω για συνεργεία, απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Eurobank η οποία δέσμευσε τους λογαριασμούς, ενώ έχει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.
Ο αγώνας είναι σκληρός απέναντι σε ένα λυσσαλέο σύστημα που έχει πλοκάμια παντού, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
«Ήθελα να ξέρω αν οι δήμαρχοι πριν το 2010 κοιμούνται ήσυχα τα βράδια, που άφησαν και έδωσαν το δικαίωμα σ’ αυτούς τους απατεώνες να διεκδικούν χρήματα των πολιτών και της πόλης», κατέληξε ο Αχ. Μπέος.

Η αντίδραση από τη ΔΕΥΑΜΒ
Από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Γιάννης Καραγκιόζος, νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, τόνισε ότι η αντίδικος ΕΡΓΗΛ μας θυμήθηκε φέτος, διεκδικώντας ξαφνικά τόκους 1,4 εκ. € για το χρονικό διάστημα 2015-2018. Κοινοποίησε στη ΔΕΥΑΜΒ την περασμένη Πέμπτη σχετική επιταγή προς εκτέλεση.
«Η εντολή του δημάρχου ήταν άμεση για δικονομική και νομική αντίδραση. Πράγματι, ετοιμάσαμε ανακοπές αιτήσεων αναστολής προσωρινής διαταγής, έχουμε τρεις αποφάσεις που δημιουργούν δεδικασμένο στην υπόθεση όσον αφορά στο ακατάσχετο των λογαριασμών, είναι ξεκάθαρο ότι οι λογαριασμοί και τα χρήματα αφορούν ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του Βόλου και, ως εκ τούτου, μ’ αυτή τη βασική μας γραμμή προχωρούμε και διεκδικούμε τη μη δέσμευση των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ταυτόχρονα περιμένοντας τη μεγάλη απόφαση του Εφετείου Λάρισας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζο, η ΔΕΥΑΜΒ εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση για το γεγονός ότι παρότι υπάρχουν αποφάσεις δεσμευτικές και οριστικές που έχουν επιδοθεί σ’ όλες τις τράπεζες, οι τράπεζες, φοβούμενες ενδεχομένως με ποιού το μέρος θα πάνε, ακολούθησαν δικές τους επιταγές, να μην αφήσουν αποδεσμευμένα τα χρηματικά ποσά που υπάρχουν στους λογαριασμούς και έτσι αναγκαζόμαστε να καταφερθούμε και εναντίον τους.
«Γι’ αυτό ο δήμαρχος θα καταθέσει μήνυση κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, για απάτη και υπεξαίρεση και για τις ειδικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου», επισήμανε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραγκιόζος, τα χρήματα δεν αφαιρέθηκαν, αλλά είναι δεσμευμένα στους λογαριασμούς, μετά τις ενέργειες της ΕΡΓΗΛ «όλως απαραδέκτως και παρανόμως και μάλιστα με το πρόσχημα ότι η ΕΡΓΗΛ φοβάται μήπως χάσει τα χρήματα, ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια απόλυτα επικερδής επιχείρηση».