1 2
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024 11:11
Παραπολιτικά

Σε κατάθλιψη λόγω ΕΝΦΙΑ

Σας ενημερώνω ότι τούτες τις ημέρες ο Αλ. Τσίπρας περνά δύσκολα. Βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες, μεταξύ δηλαδή του Μνημονίου και του Προσφυγικού. Ηδη ο κόσμος εκδηλώνει τη δυσφορία του για τα μέτρα, κάτι το οποίο ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται. Οπως το έχουν αντιληφθεί και οι υπουργοί του, τους οποίους ο κόσμος αντιμετωπίζει πλέον επικριτικά. Για παράδειγμα, τον Δ. Μάρδα, τον οποίο αποδοκίμασαν (πληρώνοντας και για τους άλλους) στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για τους φόρους, για τον αυξημένο ΦΠΑ, για το αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ. Η περίοδος ανοχής προς την κυβέρνηση και τους υπουργούς φαίνεται πως τελείωσε την Παρασκευή, που ήταν και η τελευταία ημέρα προθεσμίας για πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ.
nnn
Ακόμη και οι βουλευτές που συνωστίζονταν την Παρασκευή το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ έδειχναν οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ δυσαρεστημένοι, οι δε της ΝΔ οργισμένοι. Κυρίως όμως οι συριζαίοι ήταν για να τους λυπάται κανείς. Είχαν προεκλογικά υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και τώρα μουρμουρίζοντας διάφορα μέσα από τα δόντια τους αναγκάστηκαν να βάλουν και οι ίδιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν. Οσο για τους «γαλάζιους», μόνο να βλέπατε τη Σοφία Βούλτεψη θα είχατε καταλάβει: «Εχω πέσει σε κατάθλιψη» έλεγε.
nnn
Οσον αφορά το Προσφυγικό, το θέμα είναι μεγάλο και δύσκολο. Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρωθυπουργός είναι να μετατρέψει το μείζον αυτό πρόβλημα σε πλεονέκτημα. Δεν είναι όμως και εύκολη υπόθεση. Του πρότειναν, έμαθα, να κινητοποιήσει ευαισθητοποιημένους νέους, ανέργους, φοιτητές κ.λπ., ώστε να  ασχοληθούν με την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Το άκουσε με ενδιαφέρον και μάλιστα σχολίασε ότι οι νέοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα. Και ξέρετε γιατί δεν προχώρησε αυτή η πρόταση; Λόγω της… γραφειοκρατίας του κράτους που εμποδίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ο κ. Τσίπρας δείχνει πάντως να αναζητεί τρόπους, παρότι γενικώς τα πράγματα είναι δύσκολα…
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ