Κόσμος

Σε θάνατο ή χημικό ευνουχισμό θα καταδικάζονται πλέον οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Στην θέσπιση της θανατικής καταδίκης και του χημικού ευνουχισμού για τους βιαστές ανηλίκων προχώρησε η Ινδονησία, μετά από μια σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον παιδιών και νεαρών γυναικών. Ακόμα, όσοι έχουν ήδη καταδικαστεί για τέτοιου είδους εγκλήματα θα αναγκαστούν να φορούν συσκευές ηλεκτρονικής παρακολούθησης μετά την αποφυλάκισή τους.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε ότι στόχος είναι να δοθεί τέλος στην «κρίση που προκαλεί η σεξουαλική βία εναντίον παιδιών». Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία ενός 14χρονου κοριτσιού που επέστρεφε σπίτι της μετά το σχολείο. Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στη χώρα, με διαδηλωτές να κατακλύζουν τους δρόμους της Τζακάρτα, ζητώντας να δοθεί τέλος στις επιθέσεις τέτοιου είδους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η επιβολή του χημικού ευνουχισμού έχει προκαλέσει επίσης αντιδράσεις, με ακτιβιστές να τονίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους βιασμούς ως «σεξουαλικές» και όχι «εγκληματικές» πράξεις.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr