ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο «μπλόκο» σε νομοσχέδιο από τους ΑΝΕΛ -Δεν περνά με μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο «μπλόκο» σε κυβερνητικό νομοσχέδιο βάζουν οι ΑΝΕΛ μετά το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου.

Μετά την απόσυρση του Καμμένου από την συγκυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να σφυροκοπά την κυβέρνηση θέτοντας θέμα μειοψηφίας των 145 βουλευτών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστώντας ότι κατά περίπτωση οι «αποσκιρτήσαντες» από άλλα κόμματα θα κατραψηφίσουν ορισμένα εξ αυτών.

Το πρώτο «μπλόκο» ήρθε με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, το οποίο επρόκειτο να ψηφιστεί απόψε. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου και του εισηγητή των ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τρία άρθρα του ν/σ και συγκεκριμένα το 15, το 19 και 20 . Αυτό σημαίνει ότι με βάση τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων, τα άρθρα αυτά δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές.

Ετσι, το κυβερνών κόμμα αναγκάζεται να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την Τετάρτη.

Μάλιστα, η «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέτει πρώτος αιτήματα για ονομαστικές ψηφοφορίες προκειμένου να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ώστε να «απαντά» στην τακτική αμφισβήτησης της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών. «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145 βουλευτές και περιμένουμε από τους ΑΝΕΛ να πει αν στηρίζουν ή όχι το νομοσχέδιο, διότι χωρίς στήριξη ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ό,τι δεν ψηφιστεί, απορρίπτεται από το Κοινοβούλιο. Καλή αρχή να την έχουμε αφού αποφασίσατε να συνεχίσετε να κυβερνάτε», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com