Παραπολιτικά

Πονάει ο Ιάσονας και δεν το…. κρύβει!

Τον πόνο του, ενδεχομένως γιατί  το όνομά του ούτε καν απασχόλησε τα αρμόδια όργανα του κόμματός του, αλλά και των υπολοίπων, διαλαλεί με ανάρτησή του στο facebook, o δημοτικός σύμβουλος (υπό αναστολή, πάντως, αφού συνειδητά δεν μετέχει της λειτουργίας του ΔΣ) Ιάσονας Αποστολάκης, δίνοντας ακριβώς και το μέγεθος της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον χώρο του. Κορυφαία, ομολογουμένως, ατάκα η έμμεση πλην ευδιάκριτη αναφορά στο πρόσωπό του ως «αγνή αυτοδιοικητική λύση». Αξίζει να την προσέξετε…

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Αποστολάκης καυτηριάζει τον ρόλο που παίζουν τα κόμματα στην επιλογή των ψηφοδελτίων και στην μέθοδο διεκδίκησης χρίσματος από τους εν δυνάμει υποψηφίους και αναδεικνύει τον ρόλο των αυτοδιοικητικών κινήσεων όπως για παράδειγμα η “Μαζί για τον Βόλο” που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες με τη συμμετοχή ανθρώπων που είχαν σκοπό να συνεργαστούν για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στην πόλη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αποστολάκη:

Όταν σχεδόν δύο χρόνια πριν και δυόμιση πριν από τις εκλογές ιδρύονταν η δημοτική κίνηση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ , πολλοί διερωτόνταν για τον χρόνο της επιλογής αυτής, για τον αν είναι νωρίς κλπ.
Ακόμα και τώρα πιστεύω πως ορθά είχαμε πράξει διότι έτσι πρέπει να πράττουν οι πραγματικές αυτοδιοικητικές κινήσεις.

Κινήσεις και όχι παρατάξεις από αυτές που μαζεύονται μερικοί λίγους μήνες πριν τις εκλογές και που αν δεν πάρουν Δήμο μην τον είδατε τον Παναή, τα ξαναλέμε σε 4 χρόνια. Αυτοδιοικητικές

Κινήσεις οι οποίες με ειλικρίνεια και χωρίς να κρύβουν τίποτα όσον αφορά πολιτικές προελεύσεις ενός μεγάλου ίσως και μεγαλύτερου κομματιού τους, βγαίνουν μπροστά διατεθειμένες να συνεργαστούν στα 5-10 βασικά θέματα που έχει ανάγκη η πόλη.

Αυτοδιοικητικές κινήσεις όπου χωρίς να θάβονται κάτω από το χαλί οι διαφορές για κεντρικά πολιτικά ζητήματα, μπορούν να απαρτίζονται από νέους και έμπειρους, ανθρώπους πολλές φορές με αντίθετα πολιτικά πρόσημα, που όμως με χαρά και αγαπημένα συζητάνε και θέλουν να δώσουν λύσεις για την πόλη που αγαπάμε ( δεν χρειάζεται να περιμένουμε να λυθούν όλα τα προβλήματα με τις αγορές προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη πόλη).

Το ίδιο πράξανε και άλλες δημοτικές κινήσεις και κάποιοι ανεξάρτητοι προκειμένου μέσα από συνεργασίες να δημιουργηθεί ένα αυτοδιοικητικό και κοινωνικό ρεύμα που θα διώξει το μαύρο από την πόλη και θα σχεδιάσει την επόμενη ημέρα, καθώς το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές όμως και με την προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει, βλέπουμε στην επικαιρότητα να επικρατεί μια άλλη ατζέντα. Διαβάζουμε για προσπάθεια εξασφάλισης χρίσματος από τη μεριά μιας υποψηφιότητας χωρίς έχει αποφευχθεί η προσφυγή στον κλασικό τρόπο στο παλιό και βαρετό στυλ συγκρότησης.

Διαβάζουμε πως συνεδριάζει σήμερα κιόλας με διαδικασίες ψηφοφορίας το ένα κόμμα προκειμένου να αξιολογήσει τον δικό του εκλεκτό και το άλλο ετοιμάζεται να επιλέξει τις συμμαχίες του.

Βλέπουμε σύμφωνα και με ΜΜΕ τις κινήσεις να είναι σε δεύτερο ρόλο και να περνάνε μέσα από συμπληγάδες, που αν είχαν τον πρώτο ρόλο ίσως να είχαν αποφύγει.

Βλέπουμε να εμφανίζονται ανεξάρτητες, πολυσυλλεκτικές και υπερκομματικές υποψηφιότητες όπου όμως για αυτά οι συζητήσεις ως τώρα φέρονται να γίνονται σε κλειστά περιβάλλοντα προφανώς και με την ευλογία τους ή έστω εν γνώση τους.

Τα κόμματα και συνταγματικά και θεσμικά είχαν και θα έχουν ρόλο. Το ποιόν ρόλο όμως θέλουν και τα ίδια να έχουν προκειμένου να ανθίζουν και όχι να μαραίνονται οι αγνές αυτοδιοικητικές λύσεις είναι στο χέρι τους. Και ως τώρα δυστυχώς αν δεν ξέραμε σε ποια χρονολογία βρισκόμαστε θα μπορούσαμε να πούμε πως διανύουμε περασμένες δεκαετίες, τις εποχές αυτού που ο κόσμος βαρέθηκε και καταχώρησε στο παλιό παλιοκομματικό . Στο φθαρμένο με τον τρόπο που το βιώνουμε που τελικά αποβαίνει εις βάρος όλων (βλ. Δήμο Βόλου)

Ο Ελύτης έγραφε ΄΄Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά”.
Οι αυτοδιοικητικοί πάντως έχουν κάνει όχι άλμα αλλά άλματα.
Τα υπόλοιπα στην κρίση σας…