Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024 10:21
Άλλες Ειδήσεις

Πλοήγηση στο Google Maps χωρίς σύνδεση στο internet!

Περίπου 60% του κόσμου ζει χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα, ακόμα όμως κι όταν η σύνδεση είναι εφικτή μπορεί να είναι προβληματική. Αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία δεν είναι ακόμα εφικτή- ή είναι δύσκολη – για την πλειοψηφία του πληθυσμού.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, έτσι λοιπόν το Google Maps κάνει βήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν την κατεύθυνσή τους και να πάνε στον προορισμό τους ακόμα κι όταν δεν έχουν σύνδεση.
Τώρα μπορείτε να κατεβάσετε μία περιοχή στο κινητό σας και την επόμενη φορά που θα είστε εκτός σύνδεσης- είτε είστε σε μία εθνική οδό είτε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ- το Google Maps  συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Ενώ πριν μπορούσατε απλά να δείτε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα μπορείτε να λάβετε οδηγίες βήμα-βήμα,να αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια κλπ.
Μπορείτε να κατεβάσετε μία περιοχή ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα για παράδειγμα, και να πατήσετε «λήψη» στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+». Μόλις το κατεβάσετε το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση εκτός σύνδεσης αυτόματα όταν αναγνωρίσει  ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση. Όταν η σύνδεση βρεθεί, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε. Από προεπιλογή, θα κατεβάζουμε περιοχές στη συσκευή σας όταν βρίσκεστε σε σύνδεση Wi-Fi για να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις των δεδομένων.
H λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Maps στο Android και σύντομα θα είναι και για iOS συσκευές ενώ σύμφωνα με την Google στο μέλλον αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες δυνατότητες εκτός σύνδεσης με σκοπό να βοηθήσουν τους χρήστες να βρίσκουν το δρόμο τους, ακόμα και όταν δεν μπορούν να βρουν σύνδεση στο internet.