Θεσσαλία

«Ο τοίχος της καλοσύνης» στη Λάρισα

Μια πρωτοποριακή ιδέα είχε μια ομάδα περίπου 20 ατόμων στη Λάρισα όπου τοποθέτησαν κρεμάστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης, για να μπορεί ο καθένας να κρεμά «καθαρό» φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη.

Βασικός στόχος της ομάδας είναι να «φύγουν» οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες). Βασική επιδίωξη τους είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθούν οι περιοικοι-γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

Μάλιστα, μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Ο «τοίχος της καλοσύνης» είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της Λάρισας και γεννήθηκε από την ανάγκη τους για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

«Ο τοίχος της καλοσύνης»: Μια πρωτοποριακή ιδέα στη Λάρισα

Για όσους ενδιαφερονται να βοηθήσουν, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν έναν τοίχο στη γειτονιά τους και να στείλουν ένα μήνυμα στη σελίδα τους. Αυτοί θα επικοινωνήσουν μαζί τους και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιά σας ακόμη μια κρεμάστρα για «καθαρό φαγητό».

Η κίνηση αυτή, που έχει βρει θετικό αντίκτυπο στην πόλη της Λάρισας, αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ