Ο Πούτιν θέτει 3 όρους στον Ερντογάν για να… του ξαναμιλήσει

Δεκέμβριος 15th, 2015 | by admin
Ο Πούτιν θέτει 3 όρους στον Ερντογάν για να… του ξαναμιλήσει
Διεθνή
0

Τους τρεις όρους που θέτει η Μόσχα για να καθίσει στο «τραπέζι» και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία, έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News, ο διπλωμάτης ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αρχίσουν να βελτιώνονται μόνο εάν η Άγκυρα ζητήσει συγνώμη για την επίθεση και τιμωρήσει αυτούς που κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καρλόφ τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει και να αποζημιώσει τη Ρωσία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει πολλές φορές ζητήσει να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν έχει δεχτεί. «Αν δεν εκπληρωθούν αυτές οι προσδοκίες μας, τότε οι άλλες ανακοινώσεις της Τουρκίας δεν θα αποδώσουν» φέρεται να δήλωσε ο διπλωμάτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ταυτόχρονα ότι ορισμένες από τις δηλώσεις της Άγκυρας ήταν αντιπαραγωγικές.

Μάλιστα, ο κ. Καρλόφ φέρεται να κατήγγειλε ότι ο πιλότος του SU-24 δεν σκοτώθηκε από τη συντριβή αλλά από κάποιον Τούρκο πολίτη μετά από την εκτίναξή του.