ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κούλογλου παραδέχεται: Ψηφίσαμε μνημόνιο – Καλύτερα να μην ήταν υπουργός ο Σόιμπλε

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου παραδέχθηκε ότι η συμφωνία που πέρασε την Πέμπτη από τη Βουλή, αποτελεί ένα ακόμη μνημόνιο.

Ενώ εξέφρασε την ευχή ότι «θα ήταν καλύτερα για όλους μας να μην ήταν υπουργός Οικονομικών της Γερμανιας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Οπως υποστήριξε η συμφωνία περιλαμβάνει παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ «που έγιναν τελικά αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, δεδομένου του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη» όπως είπε.

«Είναι ένα είδος μνημονίου, αφού μας δεσμεύει με μέτρα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος” τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

Ωστόσο, υποστήριξε πως η συμφωνία ήταν η «λιγότερο κακή» που θα μπορούσε να υπάρξει για την χώρα. Προειδοποίησε πάντως πως «αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό».

Επίσης αναφερόμενος στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα, ο Στέλιος Κόυλογλου σημείωσε: «Οποιον σοβαρό οικονομολόγο και να ρωτήσεις, θα σου πει πως οι στόχοι αυτοί είναι ανέφικτοι. Καλό όμως θα είναι να περιμένουμε να δούμε ολόκληρη τη συμφωνία».

Πηγή: iefimerida.gr