Τοπικά

Ο Δήμος Αλμυρού τιμά τον πρώτο των πρώτων Στάθη Ηλιάκη

Τιμητική εκδήλωση για τον Στάθη Ηλιάκη τον πρώτο των πρώτων στη Θεσσαλία και δεύτερο πανελλαδικά στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα τιμήσει ο δήμο Αλμυρού, όπως και όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές. Σε αυτόν τον ξεχωριστό μαθητή που πέτυχε αυτή τη βαθμολογία και αυτή την περίοδο εργάζεται με τρίμηνη σύμβαση σε εργοστάσιο για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του, θα δώσει και χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ. Αυτό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο με το δήμαρχο Δημ. Εσερίδη να τονίζει ότι «είναι τιμή μας να έχουμε τόσο λαμπρούς μαθητές στην περιοχή μας».

«Πολύ καλό, εξαίρετο παιδί που μας δίνει μεγάλη χαρά. Μεγάλη προβολή για το δήμο και κυρίως μεγάλη τιμή» τόνισε ο κ. Εσερίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. «Έχει έναν εξαίρετο χαρακτήρα που με μεγάλη δυσκολία θα μπορέσει να σπουδάσει. Το μήνυμα είναι να δημιουργήσουμε στα παιδιά αυτά το πρότυπο ανθρώπου».

Ο Στάθης Ηλιάκης έχει στοχεύσει στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Είναι ένα παιδί που από το Γυμνάσιο κερδίζει συνεχώς σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Ο Στάθης έχει μεγάλη έφεση στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά και θέλει να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός. Ηταν μαθητής με μεγάλες επιτυχίες στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη», της Μαθηματικής Εταιρείας.

 

 

Πηγή: ert.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com