Τοπικά

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου

Έτοιμο είναι το κτίριο του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ογλ και Εθνικής Αντιστάσεως και το οποίο ξεκίνησε φέτος το φθινόπωρο μετά την υπογραφή της σύμβασής του στις 15.9.15 από το Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», συνολικού προϋπολογισμού εργασιών 1.170.000,00€. Η τελική συμβατική δαπάνη του έργου μετά την έκπτωση της δημοπρασίας με 50,62 % είναι 577.763,19€ και ο χρόνος περαίωσης των οικοδομικών εργασιών ήταν 180 ημέρες.
Με την επίβλεψη των πολιτικών μηχανικών της υπηρεσίας αλλά και προσωπικά του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Σταυρίδη, το κτήριο είναι ήδη έτοιμο ακριβώς στο χρόνο που προβλεπόταν. Μια προσπάθεια που απέδωσε του καρπούς της όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος που χάθηκε με τα capital control το καλοκαίρι, που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του έργου.
Το κτήριο που κατασκευάστηκε, βρίσκεται στο 950ο οικοδομικό τετράγωνο του σχεδίου πόλης του Βόλου, ακριβώς δίπλα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (στο οποίο σήμερα στεγάζεται και το 5ο Νηπιαγωγείο ), στο 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, στο 1ο Γυμνάσιο & το 1ο Λύκειο Βόλου. Οι αύλειοι χώροι των σχολείων χωρίζονται με περίφραξη και έχουν χωριστές εισόδους. Το συνολικό εμβαδό του είναι 465μ2.
Το νηπιαγωγείο προβλέπεται να είναι ολοήμερο, διθέσιο και θα φιλοξενεί 50 νήπια. Ο σχεδιασμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις σχεδιασμού «Σχεδιάζοντας για όλους», καθώς και των «οδηγό μελετών για Διδακτήρια όλων των βαθμίδων» του ΟΣΚ. Διαθέτει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα ανάπαυσης, έναν πολυδύναμο χώρο – χώρο υποδοχή – βιβλιοθήκη, μια τραπεζαρία και κουζίνα, ένα γραφείο νηπιαγωγών – γενική αποθήκη, χώρους υγιεινής νηπίων, χώρο υγιεινής νηπιαγωγών, χώρο υγιεινής ΑΜΕΑ, λεβητοστάσιο. Η πρόσβαση από τον εξωτερικό χώρο στο κτίριο του Νηπιαγωγείου γίνεται από την κεντρική είσοδο, με σκαλιά και ράμπα.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα τέτοιο έργο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί της δικής τους αντιδημαρχίας, αλλά κυρίως γιατί με τον τρόπο αυτό λύνεται κι ένα χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που αναγκαζόταν να φιλοξενεί τους δικούς του μαθητές σε κοντεϊνερ, προκειμένου να έχουν τα νήπια χώρο στέγης στο εσωτερικό του σχολείου. Τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου πολύ σύντομα θα έχουν το δικό τους, ολοκαίνουργιο χώρο, να τον γεμίσουν με τις φωνές τους, από τον οποίο θα έχουν εμπειρίες και αναμνήσεις για όλη τους τη ζωή.