Αθλητικά

Ολα έτοιμα για να υποδεχθεί ο Βόλος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης

Με την εντυπωσιακότερη τελετή έναρξης που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ανοιχτό χώρο, ο Δήμος Βόλου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου (περιοχή Ηρώο), υποδέχεται το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης το οποίο και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας και το Λιμάνι της πόλης όπου θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα του Open Water.

Την τελετή θα ανοίξει η επιβλητική παρέλαση των αθλητών, οι οποίοι και θα συνοδεύονται από ομάδες παιδιών της πόλης με μουσική υπόκρουση παραδοσιακών κρουστών. Πρόκειται για αθλητές από 34 χώρες του κόσμου με εκπροσώπηση από όλες τις ηπείρους.

ΙΑΣΩΝ-Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣΗ παρέλαση θα ξεκινήσει από την συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών και θα κατευθυνθεί στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα αποδώσει τον ύμνο της FINA και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, ενώ στην συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της διοργανώτριας αρχής (ΚΟΕ), της παγκόσμιας ομοσπονδίας (CMAS), του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσει προβολή ολιγόλεπτου video, παραγωγής του τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου κι η τελετή θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα σύγχρονου χορού με θέμα την προσπάθεια των αθλητών και τη χαρά της συμμετοχής.

Σε ότι αφορά το χορευτικό πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει με aerial dance – ακροβατικό χορό σε χορογραφία της Νένας Τσιαμάγκα της Σχολής Χορού «Libre Dance» και μουσική του Βολιώτη συνθέτη Αλέξανδρου Καρκάλα. Ο φαντασμαγορικός ακροβατικός χορός πραγματοποιείται στον αέρα, καθώς οι χορεύτριες χρησιμοποιούν στεφάνια και πανιά και βρίσκονται σε απόσταση αρκετών μέτρων από το έδαφος. Η συγκεκριμένη χορογραφία αναπαριστά τη σωματική προσπάθεια των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα.

Τη σκυτάλη παίρνει η ομάδα σύγχρονου χορού της Σχολής «Chorus Line» της Βάσως Τηλιοπούλου, όπου οι χορεύτριες, με κοστούμι που παραπέμπει στο δελφίνι – που αποτελεί και το logo του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αναπαριστούν την κίνηση του δελφινιού η οποία αποτελεί και τη βασική κίνηση των αθλητών της τεχνικής κολύμβησης.

Το θεαματικό φινάλε έχει αναλάβει η Σχολή Χορού «Break A Move» του Κωνσταντίνου Πανόπουλου, όπου 17 ταλαντούχοι χορευτές θα περιγράψουν σε ρυθμούς break dance τη χαρά της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα, τη χαρά της νίκης αλλά και την ανθρώπινη διάσταση του αθλητή,  που πέραν της εντατικής προπόνησης ζει και στιγμές της καθημερινότητας.