Κόσμος

Οι έμποροι όπλων αγνοούν τον Ομπάμα και φτιάχνουν κανάλι για να πωλούν το εμπόρευμά τους

Προ ημερών η εικόνα του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, να κλαίει μιλώντας για τα θύματα των πυροβολισμών στις ΗΠΑ είχε κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ οι αλλαγές που ανακοίνωσε για την αυστηροποίηση των μέτρων σχετικά με την οπλοκατοχή είχαν γίνει πρωτοσέλιδο.

Ωστόσο, οι έμποροι όπλων στην Καλιφόρνια μοιάζουν να αγνοούν τη συγκίνηση του Ομπάμα, αλλά και τα μέτρα που εξήγγειλε και ως απάντηση φτιάχνουν κανάλι από όπου θα μπορούν να πωλούν με άνεση τα προϊόντα τους.

Το κανάλι «GunTV», λοιπόν, που θα προβάλει εκπομπές τηλε-αγοράς θα περιγράφει τα χαρακτηριστικά των όπλων που πωλούνται, ενώ θα γίνονται και σχετικές επιδείξεις.

Ωστόσο, καθώς τα προϊόντα δε μπορούν να σταλούν απευθείας στο σπίτι των ενδιαφερομένων, τα όπλα που παραγγέλνονται θα αποστέλλονται σε έμπορο με ειδική άδεια, όπου η τελική αγορά θα πραγματοποιείται.

Η έναρξη του καναλιού αναμένεται να εκπέμψει στις 20 Ιανουαρίου, ενώ θα προβάλλονται εκπομπές για έξι ώρες καθημερινά.

Οι «εγκέφαλοι» πίσω από το τηλεοπτικό κανάλι, Νταγκ Μπορνστάιν και Βάλερι Κάστλ έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε σταθμούς τηλεαγορών και υποστηρίζουν πως «ο κόσμος είναι πολύ απασχολημένος, έτσι μπορούν να συντονιστούν στο κανάλι και να προσέξουν πώς μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα όπλα».