Τοπικά

Ξάνθη: Δίκη για ομαδικό βιασμό Βολιώτισσας – Το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους – Οργή φεμινιστικών κινημάτων

Υπόθεση βιασμού -και μάλιστα ομαδικού- 22χρονης φοιτήτριας από τον Βόλο δικάστηκε στην Ξάνθη και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γυναικεία και φεμινιστικά κινήματα. Η νεαρή κοπέλα είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2015, δύο Ξανθιώτες ηλικίας 30 και 35 ετών την οδήγησαν στο σπίτι 35χρονου όπου την εξανάγκασαν σε ερωτικές πράξεις χωρίς τη θέλησή της. Ωστόσο, το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο άνδρες από τις κατηγορίες και τους έκρινε αθώους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έγινε στο Κακουργιοδικείο Καβάλας στις 5 Απριλίου. Η νεαρή κοπέλα, όπως έγραψε ο Τύπος της Ξάνθης, ισχυρίστηκε στην καταγγελία της και ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι δύο άντρες εκμεταλλεύτηκαν τη μέθη της και την οδήγησαν στο σπίτι του 35χρονου, όπου την προέτρεψαν σε χρήση κάνναβης και στη συνέχεια την εξανάγκασαν σε ερωτική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή της. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δυο κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βασίστηκε στην κατάθεση ιατροδικαστή, ο οποίος δεν διαπίστωσε ίχνη βιασμού ή βίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κώστας Μαλάκης πάντως επισήμανε ιδιαίτερα στην αγόρευσή του ότι ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νίκος Κιφνίδης, κατέθεσε την ιατροδικαστική έκθεσή του και ήταν περιττό να παραστεί στο δικαστήριο και να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης. Η εξέτασή του, όπως είπε, μπορούσε να γίνει μόνο αν το δικαστήριο έκρινε ότι είναι απαραίτητο.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους κατηγορουμένους, ξεσήκωσε όμως παράλληλα μεγάλες αντιδράσεις. Γυναικεία και φεμινιστικά κινήματα προχώρησαν σε αναρτήσεις αφιερωμάτων και άρθρων για τη ποινική μεταχείριση γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, για τον στιγματισμό των θυμάτων, τη σιωπή στην οποία αυτά μοιραία οδηγούνται μη καταγγέλλοντας πράξεις φρίκης που είναι ποινικά κολάσιμες

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com