Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Τοξικομανής με μαχαίρι εναντίον γιατρών

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου, όταν μια τοξικομανής που έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για περίθαλψη, επιτέθηκε στους γιατρούς με μαχαίρι.

Η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ με τις κατηγορίες παράβασης του νόμου περί όπλων, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή, εξύβριση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών.

Η δράστιδα, που βρίσκονταν σε κατάσταση υπερδιέγερσης, στις 2 σήμερα το μεσημέρι πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και ζητούσε επίμονα να εξεταστεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι φωνές των γιατρών ξεσήκωσαν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς που περίμεναν τη σειρά τους για να εξεταστούν. Η ηλικίας 35 ετών τοξικομανής προσπάθησε να καρφώσει το μαχαίρι στον γιατρό, έναν 33χρονο νέο επιστήμονα ειδικευόμενο Γενικής Χειρουργικής και σε μία γυναίκα, την επικουρική επιμελήτρια Ουρολογίας του Νοσηλευτικού ιδρύματος.
Οι γιατροί έβαλαν μπροστά τις καρέκλες τους για να προστατευθούν χρησιμοποιώντας αυτές ως ασπίδες και προσπαθώντας να διαφυλάξουν και τους υπόλοιπους ασθενείς.
Η γυναίκα έκοψε με το μαχαίρι το αντιβράχιό του με το μαχαίρι και άρχισε να σκορπά το μολυσμένο αίμα του στον χώρο!
Παράλληλα έσπαζε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκορπούσε τις εξετάσεις και τα προσωπικά αντικείμενα των γιατρών που είχαν εμποτιστεί με το αίμα της.
Αμέσως προσέτρεξαν στον χώρο και οι άνδρες ασφαλείας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ αργότερα έφτασε και η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε την δράστιδα. Αύριο θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Σοκαρισμένοι ήταν ασθενείς και γιατροί καθώς θα μπορούσε η περιπέτεια να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό περιστατικό προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες.