Τοπικά

Νέα παρέμβαση Αχ. Μπέου για ΑΓΕΤ: Τα σκουπίδια από γειτονική στο Βόλο περιοχή – Μόνη λύση να περιέλθει ο έλεγχος στο Δήμο

Νέα παρέμβαση για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κάνει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, με τις οποίες αφού επισημαίνει ότι η μόνη λύση είναι να περιέλθει ο έλεγχος στο Δήμο , τονίζει ότι πέρυσι, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο θέμα, είχε προσκομίσει στοιχεία από τα οποία προέκυπτε ότι τα σκουπίδια προέρχονται από τη «γειτονιά» μας και όχι από την  Ιταλία!

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος αναφέρει:

Απουσιάζοντας στην Αθήνα, για θέματα που αφορούν σημαντικά θέματα της πόλης μας, ενημερώθηκα για τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή, με πολίτες να σταματούν φορτηγό που μετέφερε ανεπεξέργαστα, ως φαίνεται, σκουπίδια για καύσιμη ύλη στην ΑΓΕΤ και τα όσα ακολούθησαν.

Επειδή πάντα ενδιαφέρομαι για την ουσία των πραγμάτων και όχι για την επικοινωνιακή – θεατρική διαχείριση τους και επειδή το ενδιαφέρον για το μείζον αυτό θέμα δυστυχώς δεν είναι ειλικρινές, από όλες τις πλευρές, οφείλω να υπενθυμίσω προς όλους ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, (27 Μαρτίου του 2017) κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προσκομίζοντας μάλιστα φωτογραφίες υλικού, αντίστοιχες με αυτές που κυκλοφορούν από την «αυτοψία» της Κυριακής.

Υπογραμμίζω ότι οι φωτογραφίες, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που προσκόμισα στην Εισαγγελία, έδειχναν ότι το υλικό αυτό όχι μόνο δεν έρχεται από την Ιταλία, αλλά από περιοχή πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου, όπου ιδιώτης συγκεντρώνει τα σκουπίδια αυτά! Εκτοτε ουδεμία άλλη αντίδραση υπήρξε και καλόν θα ήταν να ενδιαφερθούν όλοι σε ποια συμπεράσματα κατέληξε η εισαγγελική έρευνα.

Ας μην κάνουν λοιπόν κάποιοι ότι εξεπλάγησαν και ψάχνουν σύννεφα…για να πέσουν. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, υπεύθυνα, σοβαρά και μεθοδικά ασκούμε τα καθήκοντα μας, μεταξύ των οποίων βεβαίως κορυφαία προτεραιότητα έχουν η προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, φυσικά στο πλαίσιο που η ισχύουσα Νομοθεσία επιτάσσει και μας επιτρέπει. Οσοι δεν αναζητούν, λοιπόν, μέσα από φιέστες την προσωπική ή πολιτική τους ανέλιξη και μόνο ή δεν βρίσκονται σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία, ας συνδράμουν στην προσπάθειά μας για μια ριζική και αποτελεσματική λύση.

Και κυρίως ας μην εκφυλίζουν και υπονομεύουν την δυναμική μιας κοινωνίας, οδηγώντας και αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τους πραγματικούς στόχους για να την εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος.

Καλούμε λοιπόν για άλλη μια φορά την Πολιτεία, μέσω της Κυβέρνησης, να προχωρήσει στην αναγκαία αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε αφ’ ενός να επαναξιολογήσει τα όρια εκπομπής επιτρεπόμενων ρύπων κάθε είδους, αφ ετέρου δε ο πλήρης έλεγχος τέτοιων δραστηριοτήτων να περιέλθει στην τοπική κοινωνία, μέσω του Δήμου Βόλου, ώστε να διασφαλίζεται ο πλήρης, άμεσος και καθημερινός έλεγχος της ποιότητας του αέρα, της ίδιας της ζωής μας.