Τοπικά

Νέα ακατανόητη δικαστική απόφαση υπέρ της ΕΡΓΗΛ – Καταγγελία για υπόγειες διαδρομές στη Δικαιοσύνη

Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς ένα ακόμη κρούσμα, σε μια σειρά καταφανώς άδικων, αστήρικτων, μεροληπτικών και χωρίς κοινωνική ευαισθησία δικαστικών αποφάσεων, σημειώθηκε σήμερα, σε βάρος του Δήμου και της πόλης μας, αυτή τη φορά με την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία επιτρέπεται στους γνωστούς νταβατζήδες της ΕΡΓΗΛ να προχωρήσουν σε κατάσχεση ακόμη και της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ, παρά τις περί του αντιθέτου νομικές προβλέψεις, με αποφάσεις του Αρείου Πάγου!

Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται να ενισχύσει τις βάσιμες ενδείξεις, μέχρι τώρα απλώς υπόνοιες, ότι ένας ακόμη δικαστής ενέδωσε σε πιέσεις άνωθεν, παραβίασε τον όρκο του και εξέδωσε μια παράνομη και άδικη απόφαση, που ούτε το Νόμο, ούτε το δημόσιο συμφέρον και την τη δημόσια υγεία έλαβε  υπόψη, επιτρέποντας σε μια ληστρική εταιρία εργολάβων να λεηλατεί την περιουσία μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Και τις ενδείξεις αυτές, πλέον, θα μεταφέρουμε με στοιχεία στον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, όπου ήδη έχουμε υποβάλλει αίτημα για ακρόαση. Ήρθε η ώρα να πληροφορηθούν οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης για τη στενή συγγενική σχέση ανώτατου δικαστικού λειτουργού με άτομο από το νομικό επιτελείο της ΕΡΓΗΛ και να διερευνήσουν αν και σε ποιο βαθμό η επιρροή που προφανώς ασκείται σε δικαστές κατώτερης βαθμίδας οδηγούν σε τέτοιες άδικες, παράνομες και χωρίς κοινωνική αντιστοίχιση αποφάσεις.

Είναι μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ανεξέλεγκτη η δράση των εργολάβων, και που προφανώς διευκολύνεται και ενθαρρύνεται από την κατάσταση που περιγράφουμε, ώστε πλέον να επιχειρούν να κατάσχουν χρήματα από κωδικούς στην Τράπεζα της Ελλάδος που αφορούν δημόσια έργα και προέρχονται από χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων!

Σε αυτή την φάση και πριν τη ενημερωτική συνάντηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν δημοσιοποιούμε συγκεκριμένα ονόματα και λόγω δεοντολογίας, αλλά και λόγω και της σχετικής πρόβλεψης για τα προσωπικά δεδομένα, δεσμευόμαστε, όμως, ότι θα το πράξουμε στο άμεσο μέλλον με τη ελπίδα ότι επιτέλους θα αντιμετωπιστούμε στη βάση του Νόμου και της λογικής.

Παρά τα αρνητικά δείγματα που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα στη Δικαιοσύνη η πλειονότητα ων λειτουργών της  αποτελείται από δικαστές με αξία, ήθος και συνείδηση και γι αυτό δεν παραιτούμαστε των δίκαιων αγώνων μας. Σε καμία δε περίπτωση η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος μας, Αχιλλέας Μπέος θα αφήσουν την πόλη και την περιουσία της έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργολάβου που θέλει να την λεηλατήσει, έχοντας δυστυχώς εξασφαλίσει την ανοχή ή και τη συνεργασία εξωγενών, αλλά και τοπικών, παραγόντων.