Τοπικά

Με 30 μήνες φυλάκιση τιμηρήθηκε η Βολιώτισσα που χτύπησε το παιδί της

Σε 30 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, τιμωρήθηκε από το Δικαστήριο η 51χρονη γυναίκα προξένησε σωματική βλάβη στην 13χρονη κόρη της.

Το δικαστήριο έδειξε επιείκια στην 51χρονη γυναίκα καθώς μετέτρεψε την κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη. Καταδίκασε την 51χρονη που μεγάλωνε μόνη το παιδί της σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για απλή σωματική βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία με τριετή αναστολή.

Η ανήλικη είχε μεταφερθεί την επόμενη μέρα του επεισοδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από τον διευθυντή του σχολείου της και ψυχολόγο, και οι γιατροί είχαν διαπιστώσει εκδορές από χτυπήματα.

Η 13χρονη ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της την τραυμάτισε στο χέρι με μαχαίρι, κάτι που στην πορεία δεν επιβεβαιώθηκε. Η μητέρα τη χτύπησε στα χέρια και στα γόνατα με σκουπόξυλο, δύο φορές.

«Μετανιώνω την κάθε ώρα και στιγμή που τη χτύπησα. Θόλωσα που ήταν μέσα στα δωμάτιο με το τηλέφωνο Είδα τα μηνύματα. Δεν έχει ξανασυμβεί άλλο παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο», είπε απολογούμενη η καταδικασθείσα.

 

Τώρα η οικογένεια της ανήλικης θα κάνει αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να εκδοθεί διάταξη, και η 13χρονη, η οποία φιλοξενείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, να επιστρέψει στην οικία της.