Τοπικά

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αυξημένη στη Μαγνησία η κίνηση εν όψει του τριημέρου

Αυξημένη κίνηση αναμένεται στη Μαγνησία, ενόψει του εορταστικού τριημέρου, ενώ όπως αναφέρει οπρόεδρος της Ένωσης ΞενοδόχωνΜαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης , η ζήτηση θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, οδεύοντας προς το τέλος της εβδομάδας, με τον καιρό, μάλιστα, να είναι ανοιξιάτικος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι το τριήμερο της Αποκριάς..
Τη δεδομένη χρονική περίοδο ηπληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 70% κατά μέσο όρο στα τουριστικά καταλύματα του Βόλου, της Πορταριάςκαι της Μακρινίτσας ενόψει Αποκριάς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές υπολογίζεται ότι αγγίζει κατά μέσο όρο το 50% σύμφωνα με τα στοιχεία
που παραθέτει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.
Σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες μέρες, καθώς οι κρατήσεις που ξεκίνησαν πριν από δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες, συνεχίζονται, και κατά συνέπεια αναμένεται να
αυξηθούν με τη βοήθεια των καλώνκαιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν.

Τριήμερο με ανοιξιάτικο καιρό

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» η θερμοκρασία σήμερα και αύριο θα αγγίξει τους 17 βαθμούς και την Πέμπτη αναμένεται νότιο ρεύμα, το οποίο θα οδηγήσει τον υδράργυρο στους 20 βαθμούς Κελσίου, και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τη συγκεκριμένη ένδειξη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η λιακάδα και οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στη διάρκεια του τριημέρου, λειτουργώντας ενθαρρυντικά για τους φίλους των ταξιδιών, ενώ το χειμερινό σκηνικό αναμένεται να «αποχωρήσει» σταδιακά από το προσκήνιο.

Σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ειδικότερα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στη Μαγνησία, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, ενώ η θερμοκρασία που θα σημειώσει άνοδο, θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς και στο Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη διάρκεια του Σαββάτου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες συννεφιές στις ανατολικές περιοχές, οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία και θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός θα διατηρηθεί επίσης αίθριος, οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου