ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιού σε Τσακαλώτο: Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει -Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Καλά λόγια άκουσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Τζακ Λιου, αλλά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως και να συνεχίσει να εμπλέκεται το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο Αμερικανός υπουργός έθεσε ξανά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πάγια θέση των ΗΠΑ. Παράλληλα όμως τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο σκηνικό, καθώς όπως ανέφερε στον κ. Τσακαλώτο παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ:

«O υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτος για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: iefimerida.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com