Τοπικά

«Κόσμημα» ο Ξενώνας Συνοδών στο Νοσοκομείο Βόλου [photos]

Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα χάρη στη δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά

«Κόσμημα» αποτελεί ο Ξενώνας Συνοδών στο Νοσοκομείο Βόλου, ένα όνειρο πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα χάρη στην δωρεά του γνωστού Βολιώτη ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά.

Τα εγκαίνια του Ξενώνα έγιναν χθες το μεσημέρι, παρουσία και  Ελληνας Πρέσβη στην Αιθιοπία, Νίκου Πατακιά, ενώ την τελετή του αγιασμού έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου στον χαιρετισμό του ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειο, Ματθαίος Δραμητινός, εξήρε την προσωπικότητα και την μεγάλη φιλανθρωπική δράση του ευεργέτη Χαρ. Τσιμά, τον οποίο καταχειροκρότησαν όλοι οι παραβρισκόμενοι σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στην πόλη και στον συνάνθρωπο.

Ο Ξενώνας Συνοδών χαρακτηρίστηκε ως “πεντάστερο ξενοδοχείο” και τιμητικά σε κάθε ένα από τα τέσσερα δωμάτια που διαθέτει, δόθηκαν τα ονόματα των παιδιών του κ. Τσιμά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε επίσης στον κ. Τσιμά τιμητική πλακέτα από τον Σύλλογο “φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου”.

Να σημειωθεί, πως ο Ξενώνας στην οδό Ν. Πλαστήρα αναμένεται να αποτελέσει την «στέγη θαλπωρής» για συγγενείς ασθενών, που είτε προέρχονται από μακριά, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα παραμονής για το διάστημα που προσφιλή τους πρόσωπα, νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο.

Θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν οκτώ άτομα συνολικά. Διαθέτει τέσσερα δίκλινα δωμάτια χωρισμένα για άνδρες και γυναίκες με μια μεγάλη κοινή κουζίνα και ξεχωριστά μπάνια. Ο χρόνος παραμονής για κάθε περίπτωση θα είναι συγκεκριμένος, καθώς στόχος είναι να μπορούν κυκλικά να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν με δικούς τους πόρους στα έξοδα διαμονής.

Για το πλαίσιο λειτουργίας του Ξενώνα θα συσταθεί Κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος και θα τεθεί σε ισχύ μόλις η δομή ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους φιλοξενούμενους, από τα νησιά, το Πήλιο και άλλες μακρινές περιοχές, που δεν έχουν κάποιο κατάλυμα για να κοιμηθούν, διότι οικονομικά είναι αδύναμοι. Η επιλογή σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνεται βάση κοινωνικών κριτηρίων, στα πρότυπα που ισχύουν και σε άλλους Ξενώνες Φιλοξενίας Νοσοκομείων στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, ώστε να βοηθηθούν αυτοί που πράγματι έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν.