Τοπικά

«Κουτσουλιές» Πουλάκη στη Δημοκρατία!

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για την πραξικοπηματική τροπολογία και έντονη ενόχληση Κουρουμπλή για τον σταλινικό κομισάριο του υπουργείου του – Πουλάκης προς ΚΕΔΕ: «Ζητείστε μου ό,τι θέλετε εκτός από Μπέο»! – Δήμαρχοι: «Το προσωπικό σου μένος για Μπέο, δεν μπορεί να καταστρέψει την αυτοδιοίκηση» – Βιάζουν την βούληση του λαού για να εξυπηρετήσουν κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα –Επιστολή σε Τσίπρα: Μαζέψτέ τον, είναι επικίνδυνος!

 

Απίστευτα πράγματα που συνιστούν ένα πραγματικό βιασμό, μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα εκφασισμού της χώρας, εν ονόματι μάλιστα της… Δημοκρατίας και του… σοσιαλισμού, από ένα κομματικό εγκάθετο στην κυβέρνηση, ονόματι Πουλάκη, που προσπαθεί έτσι να εξορκίσει τα συμπλέγματα που έχει από την προσωπική του πορεία, βιώνει το τελευταίο διάστημα η κοινωνία μας.

Ο άνθρωπος που κονιορτοποίησε τη ρήση του Καίσαρα «καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη», και που υπηρετώντας τυφλά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να αναδειχθεί σε κορυφαίο αυλικό και υπηρέτη του συστήματος, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, υπό τις επευφημίες ενός άθλιου και φαύλου συστήματος διαπλοκής, που σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλει ο αρχηγός του, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.

Τελευταίο του «επίτευγμα» η προσπάθειά να περάσει φωτογραφική τροπολογία σε βάρος του δημοκρατικά, σε αντίθεση με τον ίδιο, εκλεγέντος Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με την οποία επιχειρεί να αποκλείσει κάθε πιθανότητα δικαίωσης του από τη Δικαιοσύνη και επιστροφής στα καθήκοντα για τα οποία τον εμπιστεύθηκε ο λαός του Βόλου. Το μίσος, ωστόσο, και η εμπάθειά του κατά του Δημάρχου Βόλου, τον οδήγησαν στη συνήθη, για τον ίδιο, γκάφα, αφού έτσι «καίει» και μια σειρά άλλων δημάρχων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όσο και την βαθιά ενόχληση του πολιτικού του προϊστάμενου, υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που βρέθηκε ξαφνικά και χωρίς λόγο με ένα ακόμα ανοιχτό «μέτωπο» με τοις αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Όμως πώς να μιλήσει ο Κουρουμπλής, όταν γνωρίζει ότι σε αυτό το υπουργείο «φυτεύθηκε» ο αποτυχημένος Πουλάκης ως κομισάριος του συστήματος Τσίπρα;

 

«Ο,τι άλλο θέλετε, όχι Μπέο»!

Την ίδια ώρα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση Πουλάκη με την ηγεσία της ΚΕΔΕ, κατά την οποία του τέθηκε θέμα αλλαγής της τροπολογίας. Η απάντηση που έδωσε; «Ζητείστε μου ό,τι άλλο θέλετε, εκτός από αυτό»!!! Η αντίδραση των Δημάρχων ήταν οξεία και επεσήμαναν στον θλιβερό κομματικό εγκάθετο ότι « τα προσωπικά που έχεις εσύ με τυο Μπέο δεν μπορούν να ισοπεδώσουν την τοπική αυτοδιοίκησης, αφού θίγονται πολλοί αιρετοί»

Πάντως όλα θα κριθούν την προσεχή Τρίτη οπότε και θα αποφασιστεί αν η χώρα βαδίζει όντως για δεύτερη φορά Αριστερά ή για μετά από πολλές δεκαετίες φασιστικά. ‘Η, το πλέον απογοητευτικό, αν και στις δυο περιπτώσεις είναι το ίδιο!

Για τη θέση των αιρετών σε αργία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης κατέθεσε πρόταση –  τροποποίηση του άρθρου 11 ως εξής:

«Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο ελεγκτής νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα εάν έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση. Εάν εκδοθεί πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Το αυτό ισχύει και στην περίπτωση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης».

 

 

Και «σύντροφοι»

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η συμπόρευση των πολιτικών και κομματικών εκείνων δυνάμεων, που σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλει – και ορθά – ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με την «πολιτική» Πουλάκη εναντίον του Αχιλλέα Μπέου. Είναι τέτοια η «συνεργασία» που και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης διερωτάται τι μπορεί να έχει κάνει ο Μπέος για να τους ενώνει, εκτός από το να τους έχει στερήσει πολύτιμα πράγματα, που είχαν αποκτήσει και θεωρούσαν «κεκτημένα» ή ονειρεύονταν να αποκτήσουν και τελικά απέτυχαν…

 

«Νόμος είναι το «δίκιο» του Πουλάκη»

Με τη φράση «Νόμος είναι το «δίκιο» του Πουλάκη», ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος απάντησε στο όργιο παραπληροφόρησης, από τοπικά μέσα της διαπλοκής σχετικά με την προσφυγή του στο ΣτΕ και κάνει λόγο για πρακτικές KGB στην αντιμετώπιση του.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Το όργιο παραπληροφόρησης, με γνωστό πλέον ενορχηστρωτή, από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής, συνεχίζεται και αυτή τη φορά εκδηλώθηκε με πανηγυρισμούς για την δήθεν απώλεια του τελευταίου χαρτιού του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου σε ,τι αφορά τα ένδικα μέσα για την αναστολή της προσωρινής αργίας του.

Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, συνομιλητές του Πουλάκη, έσπευσαν να παρουσιάσουν τους μύχιους πόθους του σαν «αλήθεια» και να εμφανίσουν απορριπτική την απόφαση του ΣτΕ, τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αποφάσισε ούτε υπέρ ούτε κατά της αίτησης για προσωρινή διαταγή, κάτι που θα κάνει με δήλωση του Προέδρου στη διάσκεψη επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί πριν τις γιορτές.

Πέραν αυτού και για ενημέρωση των πολιτών επισημαίνουμε ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις ακυρότητας και αναστολής της συγκεκριμένης αντισυνταγματικής απόφασης.

Οσο δε για την αναγγελία της παρουσίας εκπροσώπου του υπουργείου στη συνεδρίαση (!) αρκεί να σημειώσουμε ότι το ΣτΕ δεν είναι ποινικό Δικαστήριο, δεν συνεδριάζει παρουσία και με αντιπαράθεση αντιδίκων, άρα ουδείς είναι δυνατόν να παρέστη. Τόση αλήθεια περιέχουν τα δημοσιεύματα.

Εκτός πια και αν χωρίς ίχνος ντροπής, όπως είναι συνηθισμένοι, θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι το υπουργείο Εσωτερικών, όπως κάποτε η KGB είναι «παρόν» και πως τελικά θα αποδειχθεί πως Νόμος είναι το «δίκιο» του Πουλάκη!

Ανεξαρτήτως αυτών εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Δικαστές του ΣτΕ και φρονούμε ότι θα κρίνουν με ευθυκρισία και εντιμότητα, βάσει των Νόμων και μόνο την υπόθεση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου».

 

Αχ. Μπέος προς Τσίπρα: Μαζέψτε

τον Πουλάκη, είναι επικίνδυνος…

Από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο εστάλη προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με κοινοποίηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Παν. Κουρουμπλή και υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο η ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ

Απευθύνομαι σε σας για πολλοστή φορά, αδυνατώντας να κατανοήσω το μέγεθος και την ένταση του μίσους που τρέφουν κάποια τοπικά κομματικά σας στελέχη στο Βόλο στο πρόσωπό μου, αλλά κυρίως ο προσωπικός σας φίλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μίσος που εκδηλώνεται πλέον και με Νομοθετικές Πρωτοβουλίες!!!.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε τις δικαστικές μου εκκρεμότητες, που ανάγονται σε προγενέστερη από την εκλογή μου ως Δημάρχου Βόλου εποχή και για τις οποίες δεν έχω κριθεί, συνεπώς θα έπρεπε όπως κάθε πολίτης Αριστερός ή Δεξιός ή αδιάφορος, να έχω το τεκμήριο της αθωότητας. Και ενώ θα περίμενα από μια Αριστερή Κυβέρνηση με μεγάλους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα, πρώτη αυτή να μου αναγνωρίσει το δικαίωμα, με έκπληξη στην αρχή και οργή και αγανάκτηση στη συνέχεια συνειδητοποιώ ότι έχω στοχοποιηθεί και υφίσταμαι μια πρωτοφανή προσωπική δίωξη από το συγκεκριμένο γραμματέα.

Οι ωμές παρεμβάσεις και οι αφόρητες πιέσεις προς τον γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μου επιδώσει τη διαπιστωτική πράξη με την οποία θα τεθώ σε προσωρινή αργία και η κατόπιν συνεννόησης ερώτηση του προστατευόμενου του βουλευτή στη Βουλή για το ίδιο θέμα, συνιστούν αναμφίβολα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ολισθήματα, αλλά είναι και πταίσματα μπροστά στη νέα έξω από κάθε λογική, πολιτική και νομική πρακτική ενέργεια του αχαλίνωτου πλέον Κ. Πουλάκη.

Ο κύριος, αυτός, λοιπόν προχώρησε σε Νομοθετική ρύθμιση με την οποία γίνονται ευκολότεροι οι όροι να τεθούν σε αργία Δήμαρχοι, καταργώντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις, που προφανώς θεώρησε ευνοϊκές επειδή ενδεχομένως θα έβρισκαν εφαρμογή στην περίπτωση μου, όπως η ανάκληση της αργίας στην περίπτωση της άρσης των περιοριστικών όρων!

Όμως με αυτό τον τρόπο επιχειρώντας να βλάψει εμένα προσωπικά, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε μια σειρά (πάνω από 10) από Δήμους της χώρας, οι επικεφαλής των οποίων έχουν κι εκείνοι δικαστικές εκκρεμότητες, και έτσι ανοίγει ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας των Δήμων, αλλά και προδήλως νόθευσης και αλλοίωσης της έκφρασης του κυρίαρχου εκλογικού σώματος.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ενδεχομένως ματαιοπονώ, λόγω των προσωπικών σας φιλικών σχέσεων, ωστόσο οφείλω να σας επαναλάβω, ότι ο συγκεκριμένος γραμματέας, κινούμενος από εμπάθεια και χαρακτηριζόμενος από αδυναμία να απομονώσει τα προσωπικά του συμπλέγματα (από την παροιμιώδη αποτυχία του σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις) στην άσκηση του δημοσίου λειτουργήματος, που εσείς του εμπιστευθήκατε, προκαλεί τεράστια ζημία τόσο στη δική σας, όσο και στην εικόνα, συνολικά, της κυβέρνησης. Και το σημαντικότερο: στην ίδια την κοινωνία

Αντιδημοκρατικές πρακτικές, αυθαιρεσίες και ετσιθελισμός, παραβίαση θεμελιωδών αρχών του νομικού μας πολιτισμού, συνιστούν την θλιβερή παρουσία του ανδρός σε μια τόσο υπεύθυνη και κρίσιμη για την αυτοδιοίκηση θέση, πολλαπλασιάζοντας και επιδεινώνοντας τα ήδη «εκρηκτικά» υπάρχοντα προβλήματα.

Σας καλώ, λοιπόν, επιτέλους να θέσετε όρια δημοκρατικότητας και νομιμότητας στη δραστηριότητα του Κ. Πουλάκη, τηρώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και κυρίως τη λογική. Είναι ομολογουμένως τραγικό ένας μείζονος εθνικής σημασίας θεσμός, όπως η Αυτοδιοίκηση, να ταλανίζεται από την εκδικητική προς τους αιρετούς φθονερή μανία ενός διορισμένου κομματικού στελέχους και να βιάζεται η λαϊκή βούληση, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά και εσείς δίνετε πολυμέτωπους αγώνες για την επιβίωσή της.

Σε κάθε περίπτωση, και πιστεύω ότι θα συμφωνείτε, είναι αδιανόητο ένα ολόκληρο σύστημα να στοχοποιεί ένα άνθρωπο και μάλιστα να φθάνει στο απογοητευτικό και τραγικό για την ποιότητα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας σημείο να νομοθετεί με βάση και στόχευση αυτόν!

Κύριε Πρόεδρε οι Ελληνες πίστεψαν στο σύνθημά σας « Η ελπίδα έρχεται» σας στήριξαν και σας εμπιστεύτηκαν, δυστυχώς, όμως συνεργάτες σας, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών φροντίζουν να σας ακυρώνουν και να σας διαψεύδουν.

Κυρίαρχη πια είναι η αίσθηση ότι η Ελπίδα δεν έφθασε ποτέ…»

ΠΗΓΗ: εφ. ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ