Τοπικά

Κλείνουν δημόσιες βρύσες στην Πορταριά για εξοικονόμηση νερού
Για την εξοικονόμηση νερού για το Πολεοδομικό συγκρότημα, ενόψει της θερινής περιόδου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε χθες ομόφωνα τη λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η αποκατάσταση των ζημιών σε έξι γεωτρήσεις για την άρδευση χώρων πρασίνου, η διακοπή λειτουργίας 28 δημοσίων βρυσών στην Πορταριά, η σωστή λειτουργία των μονάδων όσμωσης και ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Άρδευση πρασίνου και αθλητικών χώρων

Άμεση εξοικονόμηση πόσιμου νερού είναι εφικτή μέσω της αποκατάστασης των βλαβών των γεωτρήσεων οι οποίες άρδευαν χώρους πρασίνου και γήπεδα, η θέση των οποίων εκτός λειτουργίας καλύπτεται με ανάλωση πόσιμου νερού. Η αποκατάσταση λειτουργίας των γεωτρήσεων θα γίνει μέσω του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ». Οι προς έλεγχο και αποκατάσταση λειτουργίας γεωτρήσεις είναι οι ακόλουθες:
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ – ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΩΡΟΥ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΤΒΑ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΑΚ
Σημειώνουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία στις γεωτρήσεις και υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τις ακριβείς εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας. Οι παραπάνω εργασίες και δαπάνες αφορούν στην υπηρεσία καθώς αφενός μεν η άρδευση εμπεριέχεται στο αντικείμενό της, αφετέρου δε προβλέπεται χρέωση με ειδικό τιμολόγιο για την κατανάλωση νερού για άρδευση στο αστικό πράσινο. Η αναμενόμενη οικονομία είναι της τάξης των 1.000 m3/d.

Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων βρυσών στην Πορταριά
Στην Πορταριά λειτουργούν 38 δημόσιοι κρουνοί, οι οποίοι είναι ανοιχτοί καθ΄όλο το 24ωρο και σημαντική ποσότητα νερού που θα μεταφέρονταν στο υδραγωγείο της πόλης «χάνεται». Αντιλαμβανόμαστε την αξία λειτουργίας ενός αριθμού κρουνών που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της κοινότητας και προσθέτουν στο τουριστικό προϊόν. Με βάση τα παραπάνω ο Πρόεδρος του Δ.Σ και ο Δ/ντης Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, θα επιλέξουν δέκα 10 κρουνούς οι οποίοι θα εξακολουθήσουν την λειτουργία τους ενώ οι υπόλοιποι 28 θα αποκοπούν από το δίκτυο. Η αναμενόμενη οικονομία είναι της τάξης των 800-1.000 m3/d.

Σωστή λειτουργία μονάδων αντίστροφης όσμωσης

Στο υδραγωγείο είναι ενταγμένες τρεις μονάδες αντίστροφης όσμωσης, των οποίων η συνολική παραγωγή είναι 200 m3/h. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι πλήρως έτοιμες για αποδοτική λειτουργία στις 15/6, με ευθύνη της Δ/νσης Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών. Για την παρακολούθηση της λειτουργίας των μονάδων μετακινείται στο τμήμα Ύδρευσης ο Ι. Φράγκος χημ. Μηχ/κος και ο Δ. Παρσούκης μηχ. μηχ/κος. Η μετακίνηση γίνεται άμεσα ώστε να παρακολουθήσουν και τις εργασίες ετοιμασίας των μονάδων.

Τέλος θα γίνει ενημερωτική καμπάνια μέσω δημοσιεύσεων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και στα ραδιόφωνα για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η καμπάνια θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2017.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com