Ελλάδα

«Κεραυνοί» Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Δειλός ο Τσίπρας»

Επίθεση στον πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.
“Ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενοχή και… φύλλο συκής”. Έτσι ξεκίνησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας με το… καλημέρα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για “καθεστωτική αντίληψη” αναφερόμενη στο γεγονός πως παρακάμφθηκε ο ρόλος της Βουλής, ενώ ζήτησε να δημοσιευτούν τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Για την Επιτροπή για το χρέος

Σχετικά με το ότι η Επιτροπή για το χρέος δεν συνεχίζεται, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε: “Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή”.

Όσο για το ότι ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: “Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς; Μια εβδομάδα μετά το πόρισμα, το ΔΝΤ παραδέχθηκε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τρεις εβδομάδες μετά το πόρισμα βγήκε η τελική έκθεση του ΔΝΤ που υπολογίζει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ για την επόμενη διετία, που σημαίνει πως είναι απολύτως μη βιώσιμο. Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές”.

“Λύσσαξε” ο Βούτσης!

“Ο κύριος Βούτσης παρέλαβε τα πορίσματα από τα χέρια μου και η πρώτη του κίνηση ήταν να τα “κατεβάσει” από το site της Βουλής. Επίσης εγώ άνοιξα και πάλι την υπόθεση Siemens, αλλά τώρα που ο κ. Στουρνάρας τραπεζώνει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης…” συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ρίχνοντας τα “βέλη” της προς όλες τις κατευθύνσεις!

Μέχρι που… επικεντρώθηκε στον διάδοχό της! “Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό, τι έπρεπε. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον κ. Τσίπρα γιατί θάβονται τα πορίσματα. Τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν πια μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές. Το χρέος είναι που επιβάλλει, επειδή το αποδέχονται, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να χαρίζουν τις τράπζες…”.

“Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές”, τόνισε ακόμη η πρώην πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας στην συνέχεια πως ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Στην συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει μερικά από τα tweets που έχει κάνει:
– Σχετικά με τα πρακτικά που ζητά να δοθούν στη σημοσιότητα: “Στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών που έγιναν το 2012, όλα τα πρακτικά των συσκέψεων, ακόμη και των διμερών, δόθηκαν όλα στη δημοσιότητα. Τώρα ο κ. Παυλόπουλος αρνείται ενώ τα έχω ζητήσει επισήμως”.

– Για τον Γ. Στουρνάρα: “Όταν ως πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησα να έρθει ο κ. Στουρνάρας, το εννοούσα ότι φέρει ευθύνη. Όταν είπα ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει με άρον άρον συνταχθείσα έκθεση εν μέσω διαπραγμάτευσης για να επηρεάσει τις εξελίξεις, το εννούσα ότι παραβιάζει θεσμικές του υποχρεώσεις. Όταν λέγαμε το ’14 ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε δικαίωμα να τον διορίσει, το εννοούσα. Ο κ. Δραγασάκης βρίσκεται στην αγκαλία ενός συστήματος που ξέπλυνε τις τράπεζες… Η χώρα έχει ξανά μια κυβέρνηση παραδομένη στα ίδια συμφέροντα”.

πηγή: newsit.gr